Najluđa utakmica Partizana: Lendejl spasio crno-bele u totalnoj drami sa Mornarom! (FOTO) (VIDEO)

 
 ≫ 
  • 59

Crno-beli uspeli su da upišu prvu pobedu u novoj godini u neverovatnom meču

Košarkaši Partizana  svoj prvi meč u 2019. godini na svom terenu okončali su tesnom pobedom, 75:73 nad šampionom Crne Gore, ekipom Mornara u okviru 14. kola ABA lige. 

Zbog kazne, ulaz na tribine nije bio moguć, pa su samo vlasnici karata za parter i lože mogli da uđu u Pionir i uživaju u spektaku koji je rešen u poslednjoj sekundi i koji će navijači pamtiti.

Obe ekipe počele su vrlo efikasno, Aleksej Nikolić je sa tri torjke otvorio meč, da bi kraj četvrtine obeležili promašaji i izgubljene lopte na obe strane terena.

Novi centar Partizana Nikola Janković propisno se obrukao kada je u jednom od prvih kontakata sa loptom u novom dresu promašio čist zicer:

Do poluvremena, Partizan vezuje nekoliko odličnih odbrana na startu druge deonice. Sa druge strane, izabranici Andree Trinkijerija mnogo su konkretniji u napadu. Prvo je Pejdž postigao trojku, da bi kasnije Zagorac ubacio koš uz faul pa je trener Mihajlo Pavićević tajm-autima pokušao da "prodrma" svoje košarkaše.

Najveću prednost, do tog momenta, crno-beli su stekli posle trojke novog pleja Aleksa Renfroa i poena Đorđa Gagića kada je odličnom leđnom tehnikom izbacio Lukovića iz igrei kagano poentirao. Zanimljivo, primetno je bilo nezadovoljstvo trenere Trinkijerija koji je zamerao svojim igračima na greškama u odbrani i nerezonskim šutevima.

Detalj sa meča Partizana i Mornara; Foto: aba-liga.com

Mornar vezuje dve trojke na startu, ali Renfro, pa onda i Janković odgovaraju istom merom na startu treće deonice. Ipak, Prednost Partizana tokom ove četvrtine potpuno se istopila. Mornar je zategao odbranu, a na ruku im je išao i broj promašenih trojki Partizana, 9/30, koji su gosti iskoristili i prišli na 55:53.

Do kraja meča, Mornar je u nekoliko navrata uspevao da dođe do izjednačenja i povede. Viđena je potpuna napadačka bezidejnost crno-belih koji, kako je delovalo, u poslednjoj deonici nisu znali šta sa loptom.

Koliko su inferiorni bili crno beli govori i podatak da su u poslednjoj deonici do 7 minuta upisali samo 4 poena, i dozvolili seriju gostima od 9:0, kojom su i došli do preokreta.

Ipak, neizvesno je bilo sve do poslednjeg minuta jer je usledila serija domaćih od 7:0.Renfro postiže novu trojku, da bi posle nesportske Mijovića, Gagić realizovao bacanja, a u napadu za crno-bele Renfro upisao nove poene i poravnao rezultat.

Foto: MN Press

Do kraja, ekipe su se menjale u vođstvu bukvalno iz sekunde u sekundu. Mornar je vodio na sekund pre kraja, 73:72 da bi Renfro iznudio bacanja na 0.4 do kraja meča. Potom, jedno je pogodio, drugo promašio, ali, potpuno neočekivano, usledili su poeni Lendejla za veliku i važnu pobedu crno-belih, što možete videti u videu:

U pobedničkom timu junaci utakmice bili su Renfro sa 18 poena i Lendejl sa 12, dok su u poraženom timu najefikasniji bili Voler sa 24 i Rebić sa 12 poena.

VIDEO: Trinkijeri o tome kako je "otkrio" Hajnsa i kako se postaje pravi igrač

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

(Telegraf.rs)

Video: Milojević: Spremali smo se za ovu utakmicu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milica

    5. januar 2019 | 21:24

    Hiljadu poljubaca za Dzoka Lendejla. Ljubimmljubim..,......

  • x-XpLoSiivE-x

    5. januar 2019 | 21:17

    Dobro je sto sve pomno prate navijaci FMPa

  • Марко

    5. januar 2019 | 21:16

    Миловци са "севера" на апаратима! То су "чувени четници" који навијају за петокраку и ругају се српској историји. На срећу, Србија има Партизан!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA