Partizan na pogon Zagorca overio Top 16 Evrokupa: Turcima ni moćni Štimac nije pomogao! (FOTO) (VIDEO)

 
 ≫ 
  • 36

Crno-beli kao treći u grupi nastavljaju takmičenje i igraće sa Monakom, Lijetuvos Ritasom i poraženim iz duela Alba - Lokomotiva

Košarkaši Partizana iskoristili su veliku šansu koja im se ukazala i ubedljivom pobedom protiv Turk Telekoma 87:72, u poslednjem, 10. kolu, grupne faze Evrokupa izborili su prolaz u dalji tok takmičenja.

Crno-belima, osim pobede, pre ovog susreta važna je bila i razlika, jer je od toga zavisilo i to, da li će biti treći, četvrti ili će u slučaju poraza ispasti iz takmičenja.

Ipak, za razliku od prethodnih mečeva u kojima je Partizan pravio početničke greške, i ispuštao prednost, ovoga puta je tim Andree Troinkijerija pokazao karakter i želju da pobedom "overi" ostanak u Evropi.

Meč je otvoren sa 2 trojke Alekseja Nikolića i jednom trojkom Jankovića, ali su sa druge strane imali izuzetno rapoloženog Vladimira Štimca koji je sa 10 poena, bez promašaja, vratio svoj tim u igru.

Do sredine druge deonice obe ekipe su se smenjivale u vođstvu, da bi Zagorac, posle kraćeg perioda praznog hoda Partizana, pokrenuo sovje saigrače kako asistencijama, tako i poenima. Njegovom trojkom crno-beli dolaze do vođstva.

Takođe, u tom periodu viđen je najlepši potez na susretu koji su izveli košarkaši Partizana. Bandža Si je sa dve ruke iza leđa zakucao na asistenciju Radeta Zagorca!

Si zakucava Turk Telekom; Foto: MN Press

Po dolasku sa odmora, gosti su sa dve brze trojke smanjili prednost. U tim momentima, raspucala se ekipa Turk Telekoma i posle nove trojke dodatno se približili Partizanu. Ipak, Andrea Trinkijeri zatražio je tajm-aut posle kojeg su se "stvari" vratile na svoje mesto. Poenima Jankovića i Pejdža prednost se vraća na +12.

Pred sam kraj 3. četvrtine Aleksej Nikolić pogađa svoju treću torjku, iz petog pokušaja, i podiže publiku u Pioniru na noge jer Partizan stiže do maksimalnih +14.

Aleksej Nikolić trojkama je podizao publiku na noge; Foto: MN Press

Do kraja meča, Štimac je bio jedini u gostujućem timu koji ozbiljnije mogao da ugrozi koš crno-belih. Sa druge strane Pejdž diktira tempo i kako poenima tako i asistencijama doprinosi pobedi svog tima.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Rade Zagorac sa 18 poena, Đorđe Gagić upisoa je 13, Stefan Janković dodao je 12, dok je Markus Pejdž upisalo 10.

Sa druge strane, Vladimi Štimac je sa 21 poenom predvodio Turk Telekom, a pratio ga je Keni Gabrijel sa 16.

Da podsetimo, pobeda od dva ili tri poena garantovala je četvrto mesto Partizanu, ali kako je meč dobijen sa više od 4 poena crno-beli takmičenje u Top 16 fazi Evrokupa nastavljaju sa 3. pozicije i igraće sa Monakom, Lijetuvos Ritasom i poraženim iz duela Alba - Lokomotiva.

VIDEO: Sale Pavlović o Trinkijeriju i šta očekuje do kraja sezone

(Telegraf.rs)

Video: Milojević posle Benfike: "Mi nismo ovde da igramo polufinale i finale Lige šampiona

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA