Novi peh za srpske košarkaše, Đorđević morao da otpiše četvoricu za Izrael!

 
 ≫ 
  • 4

Zbog povreda, Dobrić, Kravić, Radanov i Zagorac neće konkurisati za kvalifikacioni meč za mundobasket u Tel Avivu (petak, 13.00)

Košarkaška reprezentacija Srbije u petak igra prvi od dva kvalifikaciona meča za Mundobasket u okviru novembarskog "prozora", a selektor Aleksandar Đorđević ni za taj meč, kao i za prethodne, ne može da računa na najjače snage. 

Poznato je da se evroligaški igrači ne mogu odazvati zbog obaveza u klubovima (Micić, Jović, Lučić), a pored njih za ovaj put Đorđević ne može da računa ni na kvartet povređenih igrača.

- Ima nekoliko igrača sa određenih tegobama, poput Dobrića i Radanova. Zagorac, kao što znte, ima komplikovanu povredu nosa, tako da neće putovati ni on. Dakle, Zagorac, Radanov, Kravić i Pot, koji ima problem stomačnog mišića - rekao je Đorđević novinarima.

Srbija ima skor 5-3, Izrael 3-5, pa bi pobedom naš tim izborio plasman na Svetsko prvenstvo. U slučaju poraza, ostaje meč sa Grcima u Beogradu gde bi se tražila šansa za prolaz na završni turnir.

Najveća nepoznanica selektora i njegovog stručnog štaba je igranje košarkaša Makbija protiv Srbije, pre svih Dibartolomeua koji ima dobru sezonu među "legijom stranaca" izraelskog tima.

Zanimljivo, u Tel-Avivu će dan ranije biti Jović i Lučić, ali zbog obaveza sa Bajernom, koji igra protiv Makabija.

- Izrael je ekipa koja je izuzetno brza, agresivna i spremna, sa pokretljivim četvorkama i peticama, ne toliko iskristalisane sa dobrim šutem sa poluodstojanja. Imaju odličnu kreaciju spoljnih igrača Blata i Di Bartolomeua. Ima ih 20 na spisku, spremamo se individualno za svakogod njih... Što se tiče igrača Makabija i pitanja da li će igrati, mislim da hoće, s obzirom na to da ne igraju toliko minuta za klub. Opet, dok se ne pojave na terenu nećemo znati.

(Telegraf.rs)

Video: Milojević posle Benfike: "Mi nismo ovde da igramo polufinale i finale Lige šampiona

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rambo

    28. novembar 2018 | 19:44

    Svaka tebi cast Djordjevicu!Ne pamtim da su i jednog selektora tako bunarili igraci kao sto godinama bunare Saleta!!!

  • Cvrle

    28. novembar 2018 | 19:48

    Ne mogu te slomiti zli ljudi!!Ziv ti nama Sale bio i jos mnogo godina vodio nasu reprezentaciju!!

  • Gile

    28. novembar 2018 | 19:46

    Tesko bi bilo svakom da su u tvojoj kozi!!Boris se godinama protiv vetrenjaca!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA