Tomić traži 120 odsto od igrača u derbiju, Trinkijeri detalj koji će odlučiti pobednika

 
 ≫ 
  • 3

Prvi ovosezonski večiti derbi, u okviru 9. kola ABA lige, zakazan je za sutra sa početkom u 17 sati u hali "Aleksandar Nikolić".

Treneri košarkaša Crvene zvezde i Partizana Milan Tomić i Andrea Trinkijeri složni su u ocenama da će prvi sezonski večiti derbi ( subota 17.00 Arena sport) biti više od igre. Borba za prestiž i privilegiju da peckaš prijatelje koji navijaju za suprotan tabor.

Tomić smatra da njegov tim mora da pruži i više od maksimuma kako bi savladao Partizan u večitom derbiju.

- Derbi je specifična utakmica, ali mi znamo naš cilj. Sigurno je potrebno da se odigra borbeno, ali sa puno pameti u oba pravca. Igramo pred njihovom publikom i neophodno je da odigramo angažovano, borbeno sa 120 posto, ne 100 posto, a koncentracija mora da bude na maksimalnom nivou - rekao je Tomić za klupski sajt.

Foto: MN Press

Trener crveno-belih nema probleme sa povredama igrača, pa može da računa na sve raspoložive snage.

Trener košarkaša Partizana Andrea Trinkijeri, pred prvi večiti derbi u karijeru, poručuje da bi utakmicu protiv Crvene zvezde mogao da odluči i najmanji detalj.

- Zvezda ima iskusan i talentovan tim, sa dugim fondom igrača i nema poraz u ABA ligi. Derbi je takav, onaj ko nije favorit ima nešto više u utakmici... Detalji su jako važni, jedan skok, lopta, faul ili mala stvar su važni. Zato je potrebna koncentracija - rekao je Trinkijeri na konferenciji za medije.

On je dodao da veliku podršku sa tribina mora da se pretvori u ogromnu energiju na terenu, ali i da je svestan značaja utakmice.

Foto: MN press

- Uvek sanjaš da budeš na klupi meča Partizan - Crvena zvezda i Panatinaikos - Olimpijakos. Ako bi se snimio film, to je to, nema treće. Puno sam slušao, pričale su se bajke, ali ne želim da filozofiram, već da doživim taj osećaj. Uživaću svake sekunde, da jednog dana deci pričam kako je bilo. Ja sam iz Milana, "Milanez", znam šta je derbi".

Harizmatični Italijan opisuje da je upoznat da se "pobednici šire po kafićima, a poraženi ne izlaze iz kuća".

- Imao sam iskustva do sada sa navijačima Partizana i Crvene zvezde. Više nje od igra, nije rat, ali u tom "peckanju -je draž - rekao je trener Partizana.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Dačić u Loznici dočekao pripadnike Sektora za vanredne situacije, koji su bili angažovani u BiH

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Goksi

    23. novembar 2018 | 16:18

    Tomicu. 120% si trebao da trazis od igraca u utakmicama euro kupa protiv Brese, Monaka i Andore a ne protiv nejakog partizana.

  • PetarPan

    23. novembar 2018 | 21:43

    Trinkijeri je neuporedivo bolji i iskusniji trener. Alimpijević je još i bio trener pre Zvezde, dok Tomić samostalno nije vodio baš ni jedan klub. To je cirkus postaviti takvog čoveka na mesto trenera i očekivati kao neke velike rezultate u ABA ligi. Ove sezone Zvezda nema teorije da osvoji ABA ligu. Drugi napreduju, Zvezda nazaduje. Jbg. mora ozbiljno i pod budnim okom stručnjaka da se trenira.

  • Mmj

    23. novembar 2018 | 17:33

    Koji glup naslov... gde to ima 120% nečega? Bilo čega...pa valjda je maksimum 100% ?!?. Ako je već hteo pisac ovih redova figurativno da se izrazi, onda je mogao mnogo drugih izraza da upotrebi...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA