Lud meč u Podgorici: Budućnost vodila 21 razlike, Mornar promašio trojku za pobedu!

 
  • 1

Uz mnogo sreće, Podgoričani izbegli "metlu" u finalu crnogorskog plej ofa, Nidam neprecizan sa zvukom sirene

Košarkaši Mornara bili su na pragu senzacionalnih 3:0 u seriji i prve šampionske titule u Crnoj Gori, i to pred navijačima aktuelnog prvaka države i šampiona ABA lige.

>>> Nidam teroriše Budućnost, Mornar na pobedu od titule!

Uzbudljiv meč u "Morači" završen je prvom pobedom ekipe Aleksandra Džikića u finalnoj seriji (88:87), pa je sada 2:1 u korist Barana koji će drugu "meč loptu" imati u hali "Topolica" u grotlu svojih simpatizera.

Daleko bolje izdanje Budućnosti viđeno je u trećem meču, agresivnije u oba pravca i "zaključavanje" opasnog Nidama, što je za posledicu imalo i ubedljivih 21 razlike u poslednjoj četvrtini.

Sigurna pobeda Budućnosti bila je na vidiku, niko "ni u ludilu" nije pretpostavio kakav se "kambek" sprema...

Usledila je nesvakidašnja serija Barana od 19:0 i meč je poprimio dramatične momente u samom finišu kada je na semaforu stajalo 82:80 za domaći tim.

Mihajlo Pavićević, koji je većim delom poslednje deonice odmarao udarne snage, skoro pomiren sa izvesnim porazom, uveo ih je u završnici na teren gde se spramao finiš za infarkt.

Naime, Nemanja Gordić je 15 sekundi pre kraja ubacio jedno bacanje za 88:84, da bi Marko Mijović trojkom osam sekundi bacio u stanje neverice Podgoričane.

Nikola Ivanović je zatim promašio dva penala i dao gostima šansu da dvojkom dođu do pobede i titule: Mornar je imao pet sekundi za to, ali je Nidam, koji je u prva dva meča postigao 76 poena, večeras samo osam, promašio trojku za devet metara...

Budućnost je nekako "preživela", za sada.

(Telegraf.rs)

Video: Milojević: Spremali smo se za ovu utakmicu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA