Zvezda je drugi tim Evrolige u jednom segmentu igre koji kod Radonjića nikada nismo videli! (VIDEO)

 
 ≫ 
  • 14

Samo je ekipa CSKA ispred crveno - belih u ovom bitnom segmentu igre

Košarkaši Crvene zvezde ove sezone igraju mnogo drugačije pod vođstvom trenera Dušana Alimpijevića. Prva je njegova sezona, pa ima uspona i padova, ali se vidi jasna tendencija kako u budućnosti Zvezda želi da igra.

>>> Fener se oštri pred Zvezdu: Željko bez Kalinića i Gudurića preslišao Darušafaku! (VIDEO)

A to je ofanzivna košarka. Naravno, ne zapostavlja se ni odbrana, ali je zanimljivo da Zvezda ove sezone, osim na jednom meču, uvek daje preko 80 poena na mečevima na kojima pobedi. A sa druge strane čak tri puta je ubacivala preko 100 poena.

U tom segmentu su drugi tim Evrolige iza CSKA koji je četiri puta davao 100 i više poena. Svi ostali timovi su davali manje. Primera radi Real Madrid je dao samo dva puta, koliko i Baskonija, Olimpijakos, Valensija, Makabi dali su po jednom, a Fenerbahče, Himki, Unikaha, Žalgiris nisu dali nijedom 100 i više poena.

Foto: A. Nalbantjan

Znači, Zvezda je tim koji igra za koš više, tačnije trude se da ofanzivno nadigraju protivnika. Na 11 pobeda u Evroligi Zvezda samo jednom nije dala preko 80 poena i to je bilo protiv Žalgirisa kada je dala 77. U ostalim mečevima je ubacivala redom Barseloni 90, Makabiju 87, Realu 83, Efesu 100, Valensiji 86 u gostima pa 106 kod kuće, Armaniju 91 u Milanu, a 100 u Pioniru, Olimpijakosu 89, Unikahi 80.

VIDEO: Pogledajte kako je Zvezda stotkom srušila Valensiju

Svaki put kada su izgubili davali su manje od 80 poena, sem protiv Žalgirisa, čest i manje od 60, što govori o tome da još nemaju konstantnost u napadačkoj igri i da kada stane šut za tri poena, nemaju mnogo rešenja. Ali, to je već druga priča.

Foto: A. Nalbantjan

Ovde je poenta da su tri puta dali 100 poena i više što se prošle godine i godine pre te kod Radonjića nijednom nije desilo. Kod crnogorskog stručnjaka Zvezda je za četiri sezona u Evroligi dala samo jednom 100 i više poena i to protiv Galatasaraja u Istanbulu u porazu 110:103, a taj meč ostaće u negativnom sećanju zbog ubistva Marka Ivkovića.

Doduše, Radonjić je poznat po defanzivnoj taktici, da primi manje poena od rivala i tako je i koncpirao ekipu. Ovoga puta Zvezda igra atraktivnije, a ima i pobede. Koncepcija sa Feldinom, Ročestijem Enisom koji su košgeteri, jasno upućuje daje ofanziva glavni adut.

Sa druge strane, moraju da poboljšaju odbranu, a to je segmnet koji se dugo uvežbava, pa će vremenom i taj deo igre biti na višem nivou.

Foto: ATA Images

(D.S.)

Video: Pitali smo Mileta Ilića šta očekuje od Jokića u NBA ligi: "U njih uvek svi sumnjaju, ali..."

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • dexa

    19. mart 2018 | 13:20

    Niko nije shvatio kosarku Dusana Alimpijevica ove sezone, svi su pricali da nema sistem da zvezda ne igra odbranu itd itd, ali on je uzeo koncept moderne kosarke kao sto je stil Golden Stejta, Oklahome i drugih , koji igraju za kos vise, jer kada ekipa dominira i daje oko 100 poena po mecu za takvu ekipu nepostoji defanzivna taktika! Podrska Alimpiji i dogodine na F4! Czbg

  • Звезда *(€$&®£©±¥[])¥¥

    19. mart 2018 | 12:59

    Комшилук је први на свету у другом сегменту. Једини су тим са само једном победом у купу варошица, јер се до великих градова и клубова не долази баш тако лако.

  • Zoran

    19. mart 2018 | 12:58

    Na vase pitanje koji stil nam se svidja ja bi odgovorio onaj koji donosi rezultat. Misljenja sam da bi ovaj tim morao igrati bolje odbranu, jer Zvezda ne smije izgubit sa vecom razlikom od 10 poena bez obzira ko je protivnik.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA