Bogdan trojkama zasenio i Karija, ali nije se moglo protiv Durentule (VIDEO)

 
 ≫ 
  • 8

Golden Stejt prejak za Sakramento, nova dobra partija srpskog beka

Golden Stejt Voriorsi ponovo su bili insiracija Bogdanu Bogdanoviću koji je protiv šampiona ovoga puta pogodio 12 poena uz četiri trojke iz sedam pokušaja, uz to imao i četiri asistencije, ali gosti su u svojim redovima imali super raspoloženog Kevina Durenta koji je sa 33 poena bio apsolutno nezaustavljiv.

>>> Bogdan proradio u pravom trenutku: Trojkom je trasirao put Kingsima ka pobedi! (VIDEO)

Odlično je Bogdan parirao najboljem šuteru današnjice Kariju, dobio je trojkaški obračun protiv haubice iz Zaliva (Kari šutirao 3/10), sjajno je i proigravao saigrače, no Kingisma je bilo potrebno mnogo više da se ugrozi pobeda ekipe Stiva Kera nego što su pružili.

Durent je imao jedno od onih svojih večeri kada je bio u šuterskom transu, trojke je gađao 6/7, iz igre 12/17, a kada je u takvom naletu i najbolja odbrana pada kao klada.

Kari sa 23 poena i Tompson sa 20 pomogli su da Golden Stejt reši ovaj meč bez bilo kakve drame.

Pogledajte Bogdanov učinak protiv šampiona.

NBA liga je surova, pogotovo kada igrate sa šampionom koji neumoljivo kažnjava i najmanju grešku na svakom delu terena, o čemu je posle meča govorio srpski košarkaš.

- To sam baš pričao sa saigračima... Sa kolikom lakoćom oni igraju, kako sve to izleda lako. Često smo ispadali glupo na terenu, posebno ja večeras, bio sam jako loš u odbrani, to nisam ja, znam da mogu bolje u odbrani. Ispadao sam nekoliko puta na njihove "bek dor" kombinacije, kao i na prethodna dva-tri meča, ali ovo je NBA liga, puna velikih i talentovanih igrača koji znaju da čitaju akcije i situacije, i da vas kažnjavaju. Spremni su da iskoriste sve vaše greške. Sigurno je i da učimo mnogo iz ovih utakmica, iz poraza.

Jedan od junaka večeri je grčka senzacija Janis Adetokumbo čije je polaganje dve sekunde pre kraja donelo pobedu Milvokiju protiv Njujork Niksa - 92:90.

Napao je Grk u toj situaciji Kantera, usledio je roling i šut sa mnogo osećaja, pa ni dugoruki Porzigins tu nije mogao mnogo toga da uradi da spreči ulazak lopte u koš.

Fenomenalni Adetokumbo utakmicu je završio kao ubedljivo najefikasniji igrač sa 29 poena, iza njega po efikasnosti bio je povratnik u tim Džabari Parker sa 12 poena, a kod Niksa Kanter i Porcvigins su dominirlai sa po 17 poena.

Još jednu vanserijsku partiju odigrao je "ruki" Jute Donovan Mičel koji je sa 40 poena (7/9 za tri) "gurao" Džezere do ubedljive pobede protiv Finiksa rezultatom 129:97, ali epitet junaka večeri ipak pripada zvezdi Nju Orleansa Entoniju Dejvisu koji je praktično sam pobedio Oklahomu na gostujućem terenu (114:100).

"Obrva" je zatrpao koš Tandera sa 43 poena, uz njega Mur je odigrao jednu od boljih utakmica ove sezone (23 poena), čime su obojica poništili učinak "Velike trojke" domaćeg sastava Vestbruka (16), Džordža (15) i Entonija (13), ali i najefikasnijeg Adamsa (23 poena).

Rezultati

Šarlot - indijana 133:126

Boston - Atlanta 119:110

Bruklin - Los Anđeles Lejkers 99:102

Toronto - Portland 130:105

Milvoki - Njujork 92:90

Filadelfija - Majami 103:97

Oklahoma - Nju Orleans 100:114

Finiks - Juta 97:129

Sakramento - Golden Stejt 104:119

(Telegraf.rs)

Video: Partizan slavio u dramatičnoj završnici u Zadru: Domaćin promašio dva bacanja na 9 sekundi do kraja

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kitke

    3. februar 2018 | 09:37

    Hahaha 12 ponena..kari ce poluditi od ljubomore :D

  • Totalno nebitan lik -CZV-

    3. februar 2018 | 11:26

    Da Kari se šokirao zbog 4 trojke, da šok je usledio veliki kod njega inače čoveka koji je dao 13 trojki na jednoj utakmici 😱😱

  • Zdravko

    3. februar 2018 | 11:15

    Kari je ostao u šoku. Msm da jos uvek ne veruje da je neko postigao 4 TROJKE na mecu...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA