Zvezda ispašta zbog Delija: Evroliga pokrenula postupak protiv kluba zbog skandaloznih parola protiv Omića

 
 ≫ 
  • 90

Na kraju ponovo ispašta klub...

Parole koje su najvatrenije pristalice Zvezde istakle na utakmici sa Olimpijakosom usmerene protiv Alena Omića neće proći bez posledica po klub sa Malog Kalemegdana, nažalost.

>>> Došao sam da se borim za ovaj dres i navijače: Alen Omić o derbiju i prozivkama Grobara (VIDEO)

Oglasila se Evroliga povodom skandaloznih parola, poslala poruku mira i prijateljstva, i naravno - otvorila postupak protiv KK Crvena zvezda.

S obzirom na to da su crveno-beli i ove, ali i prethodnih sezona iz raznoraznih razloga plaćali kazne zbog ispada navijača, sledeća koja izvesno čeka srpskog evroligaša mogla bi da bude  drakonska.

- Povodom transparenta koji je istaknut u petak uveče tokom utakmice Crvene zvezde i Olimpijakosa od strane grupe navijača beogradskog kluba, Evroliga želi da poruči sledeće: poruka koju je poslala mala grupa navijača ni u kom smislu ne predstavlja ni sport, ni košarku, evropsku košarkašku porodicu niti evroligašku organizaciju. Štaviše, evropska košarka je oduvek bila i biće primer spajanja na terenu i van njega, gde različite kulture, rase i religije uvek idu zajedno deleći jednu strast. Upravo ove različitosti, kulture, jezici, rase i načini razumevanja života i sporta čine ga jedinstvenim i bogatijim iskustvom, kao i sredstvom za spajanje ljudi. Pogledi koji su ispoljeni od strane navijača u petak su uvredljivi, štetni i u suprotnosti sa vrednostima i principima priključivanja i poštovanja - piše u saopštenju Evrolige.

>>> Omić poslednji ušao u tunel: Slavio je dugo pobedu Zvezde, a onda je naišao Veličković! (VIDEO)

Uz poruku da će nastaviti da vrednuje i veliča multikulturalnost i multi etničke razlike, koristeći sport u tom smislu kao most koji spaja sve kulture, Evroliga je saopštila i da je pokrenula disciplinski postupak proitv Zvezde zbog ispada njenih navijača.

Poslušajte šta je Alen Omić izjavio o porukama sa tribina posle derbija sa Partizanom.

(Telegraf.rs)

Video: Pitali smo Mileta Ilića šta očekuje od Jokića u NBA ligi: "U njih uvek svi sumnjaju, ali..."

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Alex

    30. januar 2018 | 15:21

    Do kada ce grupica Huligana koja se krije iza naziva Delije da vedri i oblaci nasim sportom??? Kad vise mislite da ih pohapsite??? Normalni navijaci zbog njih ne mogu da dolaze na utakmice...

  • BELGRADE

    30. januar 2018 | 15:14

    Bilo bi interesantno i veoma važno da se neko pozabavi i izkalkuliše koliko su Delije oštetile Kk i Fk Crvenu zvezdu u predhodnim godinama. Oni koji se hvale kako se bez njih ne može duguju Zvezdi milione. Dolaze na utakmice bez karata, na falsifikovane ulaznice, divljaju donose klubovima kazne... E to je ta priča. Račun ispostavite njima. Imaju ti para

  • Nikola

    30. januar 2018 | 14:58

    Koja papazjanija od kluba. Gde ima da drzava placa privatni klub!? Gde ima da se ovakva mrznja sa tribina tolerise i niko ne biva uhapsen, osudjen i slicno!? Gde ima da klub ne sme da se izjasni i da je u kandzama "navijaca", a pri tom ih i placa!? Samo ovde. Uzas. Zato i jesmo tu gde jesmo. Zato i nema normalnih navijaca na utakmicama. Podrska decku, ni krivom ni duznom. A Ameri vam ne smetaju, je li? Delije, brukate Srbiju a puna vam usta Srbije!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA