Štimac: Osvajaće se zlato i bez mene

 
 ≫ 
  • 6

Centar srpske reprezentacije sa kojom je osvojio srebra na Mundobasketu, Olimpijskim igrama i Eurobasketu povukao se iz nacionalnog tima

Košarkaš Efesa Vladimir Štimac, koji se nedavno povukao iz nacionalnog tima, izjavio je da reprezentacija Srbije ima mnogo kvalitetnijih igrača, spremnih da ga naslede i nastave žetvu medalja.

- Moja odluka nije prevremena, ne brinem za ovu reprezentaciju. Ima boljih igrača od mene, ima dobrog selektora i spremna je za novo zlato. Uvek sam dao sve za reprezentaciju, ali smatram da nismo mnogo izgubili mojim odlaskom - izjavio je Štimac Tanjugu.

On je naveo razloge koji su ga naveli da donese odluku.

Foto: Telegraf

- Ključni okidač je bio što imam 30 godina, dvoje dece i naredno leto neće biti nekog velikog takmičenja, a uz to nisam hteo da uzimam nekom mlađem mesto u reprezentaciji - rekao je Štimac, kome je pre utakmice protiv Austrije uramljen dres reprezentacije sa brojem 100 uručio predsednika KS S Predraga Danilovića.

Centar Efesa pričao je i o letošnjem prelasku iz Bešiktaša u redove gradskog rivala i da je sve proteklo mirno, s obzirom na turski temperament.

- Efes nema mnogo navijača pa zbog toga moj prelazak iz jednog u drugi tim nije protekao u tenziji. Sa Bešiktašom i Fenerbahčeom je druga priča - rekao je Štimac.

Foto: Telegraf

(Telegraf.rs)

Video: Oklopna vozila policije u pripravnosti pred večiti derbi

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Realan

    25. novembar 2017 | 10:06

    Meni je jako žao što on više ne igra. Daleko od toga da je najbolji centar, ali čovek je svaki minut na terenu ginuo uvek. Njegova borbenost uvek podiže njegovu ekipu i tera ih da svi daju svoj maksimum. To je ono što treba svakom timu.

  • Goran.

    25. novembar 2017 | 08:43

    SRECNO I SVAKO DOBRO TEBI I TVOJOJ PORODICI.

  • Sremac

    25. novembar 2017 | 11:38

    Ti si osvojio srbiju to je uspelo samo djokovicu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA