Sin srpskog trenera u 31. godini debituje za Grčku: Bio je u komi, borio se za život, a sada je konačno ispunio san! (VIDEO)

 
  • 4

Kakav put Dušana Šakote...

Sin srpskog trenera Dragana Šakote će u 31. godini zaigrati za reprezentaciju Grčke.

Pre 11 godina, Dušan Šakota bio je deo U20 reprezentacije Grčke na prvenstvu u Turskoj, na kom je imao procenat šuta oko 41 odsto i bio jedan od najboljih igrača turnira.

Nakon toga Šakota ipak nije zaigrao u seniorskom timu, ali bi mogao sada kao 31-godišnjak u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2019. godine. Grci igraju protiv Velike Britanije 24. novembra, i tri dana kasnije protiv Izraela.

Nije bio deo reprezentacije koja je osvojila evropsku titulu u Beogradu 2005, niti godinu dana kasnije kada su Grci na Mundobasketu u Japanu u polufinalu srušili SAD.

A 2010. nije imao sreće, kada je igrajući za Skavolini dobio udarac u stomak, vrlo nezgodan u dvanaestopalačno crevo, zbog čega je morao da bude podvrgnut operacijama, i čak je stavljen u veštačku komu da bi zaustavili unutrašnje krvarenje.

Dugo je trebalo da se oporavi, ali je uspeo da se vrati na parket, pa je nastupao za belgijski Ostende, ruski Jenisej i italijanski Vareze, pre nego što se 2014. godine vratio u Grčku, gde je potpisao za AEK.

Namestilo se ipak da on već u poznim igračkim godinama ipak nastupi za najbolji nacionalni tim.

- Bez obzira na sve okolnosti, kada dobijete poziv za reprezentaciju, znači da nešto radite kako treba. Da ste se mnogo borili i da ste zaslužili. Ako budem igrao dobro, selektor će me verovatno opet zvati. Ako me i ne pozove, opet ostaje osećaj da ste uradili nešto dobro za svoju zemlju, da ste pomogli timu kad je trebalo. Ako uspemo, biću jako ponosan.

Na kraju je otkrio i razgovor sa svojim ocem Draganom.

- Pričao sam sa tatom nekoliko dana pre objavljivanja spiska, i rekao sam mu: "Tata, ako budem igrao, šta god da se desi sa mojom karijerom u budućnposti, moći ću da kažem za sebe da sam reprezentativac". Prelepo je kad kažem da ću igrati za reprezentaciju. Okej, možda će biti teško, možda ću biti umoran nekoliko nedelja, ali taj ponos ni sa čim ne može da se meri. Zaobraviću taj umor, ali osećanja, radost i ponos će trajati zauvek - zaključio je Dušan Šakota razgovor za sajt FIBA.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Video: Petar Mijatović pobesneo na sudiju

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • TakoTo

    2. novembar 2017 | 11:07

    Kad se setim te Šakote ... najgori trener u sotoriji Crvene zvezde, a i jedan od najgorih u istoriji srpske lige.

  • ms

    1. novembar 2017 | 23:35

    A nas milos? :)

  • amerika

    2. novembar 2017 | 02:22

    Neka se ovi nasi ugledaju na sakotu, kako mu je drago sto je pozvan u reprezentaciju...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA