Đorđević podsetio na jednu mnogo važnu činjenicu u vezi sa aktuelnim sastavom reprezentacije

 
 ≫ 
  • 2

U odsustvu Jokića, Bjelice, Nedovića, Raduljice, Simonovića, Markovića, aktuelni sastav je u velikoj meri nov

Selektor srpskih košarkaša Aleksandar Đorđević izrazo je zadovoljstvo još jednom pobedom nacionalnog tma u novoj proveri pred Evrobasket.  

>>> Srpski košarkaši gaze redom: I Rusi videli moćan Đorđevićev tim

Kormilaru Srbije tima najviše se dopalo to što je meč bio najpribližniji onome što je čeka po dolasku u Tursku, a to su dueli jakog takmičarskog naboja.

- Bila je ovo dobra, tvrda utakmica, izuzetno korisna za nas. Posle jučerašnjeg meča sa Poljskom, ušli smo u ritam mečeva koji ćemo imati na Evropskom prvenstvu.

"Sale Nacionale" je podsetio da je tim koji vodi drugačiji od onog sa olimpijskih igara pa je uigravanje ključna reč do početka kontinentalnog šampionata.

- Rusi su svih 40 minuta odigrali izuzetno agresivno, a upravo sa takvim odnosom protivnika prema igri ćemo se susretati u Turskoj. Odigrali smo 30ak minuta sa dobrom kontrolom igre i u odbrani i u napadu, ali smo u tih 10 slabijih minuta, dosta grešili i puno poena poklonili protivniku, što ne smemo sebi da dozvolimo na Šampionatu. Generalno sam zadovoljan većim delom utakmice protiv odličnog rivala. Samo tri igrača su odigrala preko 20 minuta, pa smo dobro rasporedili minutažu i sačuvali energiju za sutrašnju utakmice sa domaćinom Nemačkom, koja se igra u ranom terminu. Prema trenutnoj situaciji, ovo je u velikoj meri novi tim, bez dosta igrača sa Olimpijskih igara i moramo kroz treninge i utakmice da gradimo novu igru.

(Telegraf.rs)

Video: Milojević posle Benfike: "Mi nismo ovde da igramo polufinale i finale Lige šampiona

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Djura

    20. avgust 2017 | 09:19

    Ma gazimo sve do kraja evropskog prvenstva, brravo Sale za disciplinu i kolektivni duh koji si uneo u ekipu

  • Maks

    20. avgust 2017 | 15:06

    Bolje bez Teodosića

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA