Što bi rekli Amerikanci, so far so good: Zadovoljni Bobi se uželeo reprezentativnog dresa (VIDEO)

 
  • 3

Za Marjanovića nema razloga za nervozu za veliko takmičenje kakav je Eurobasket

Povratak Bobana Marjanovića na spisak reprezentacije oduševilo je sve u Srbiji, jer njegov doprinos nacionalnom timu može da bude izuzetno veliki u pohodu na medalju na Evropskom prvenstvu.

Na licu gorostasnog centra Detroit Pistonsa je bilo primetno da je srećan što je deo ekipe koja se priprema na Kopaoniku za misiju u septembru.

- Radimo super, gledamo da pomognemo jedni drugima baš zato što nas ima malo manje na treningu nego što bi trebalo da nas ima zbog sitnih povreda. Ipak je ovo najteži period rada, jer ovo je Kopaonik, planina, teško se diše, teško se radi, ne možeš doći do vazduha lagano, tako da mislim da će nam to pomoći kad siđemo sa planine da budemo što spremniji. Moraš da prođeš tu neku... nije to patnja ni bol, nego težinu da bi prebrodio i sve da bude kako treba - rekao nam je Bobi na "Kopu".

>>> Kuzmić: Niko ne sme da se ljuti kad se skrati spisak (VIDEO)

Završio je sezonu dosta ranije nego većina drugih saigrača.

- Pa ja sam profesionalac, uzeo sam tih 20 dana odmora što tim preporučuje, i vratio se u Detroit. Tamo sam trenirao možda čak i mesec dana, tako da sam maltene ušao spreman u ovo sve. Nema opuštanja, profesionalci smo i bavimo se time, treba svaki dan da makar nešto uradimo, od leđa do džoginga, klako bismo održali tela - rekao je Bobi i dodao da mu se sviđa atmosfera u reprezentaciji:

- Što bi rekli Amerikanci: So far so good (Za sada je dobro). Zadovoljan sam svim saigračima, fenomenalna je atmosfera i na treningu. Dobro se radi, kao što ste videli minulih godina.

Na pitanje kako provode slobodno vreme, Marjanović je bio spreman da se našali.

- Nemamo slobodno vreme... šalim se. Gledamo da se više odmorimo, da prošetamo, pošto je Kopaonik izvanredan, ovde je lepota udisati svež vazduh, ovde je i lepše spavanje. Naravno tu je "soni", kuglanje, bilijar...

  • I ko je najbolji u čemu?

- Svako kaže da je najbolji u svemu. Nismo još napravili turnir da otkrijemo pobednika.

Za Marjanovića nema razloga za nervozu za veliko takmičenje kakav je Eurobasket.

- Imamo pozitivnu nervozu, i svako to mora da ima u sebi. To je pozitivna trema, i treba tako da bude. Nova iskustva su bitna, važna i draga, i to moramo da prođemo. Naravno, kad staneš na teren i prođe taj jedan minut, sve se zaboravlja, ma to nije ni minut, nego deset sekundi.

  • Uželeo si se reprezentativnog dresa?

- Tri meseca bez basketa... to je život, od toga živimo i za to živimo, tako da sam se uželeo lopte.

(B.M.)

Video: Aleksandar Jovanović nezadovoljan posle derbija: Čiji je interes da se Partizan dovede u ovo stanje

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA