Đorđevićeva vrhunska teorija o povezanosti košarke i karaktera Srba: Zbog ove činjenice smo rođeni za basket! (VIDEO)

 
  • 5

Selektor "orlova" objasnio zašto nam je košarka u krvi

Već duže vreme traje slogan da je Srbija Zemlja košarke i to nije slučajno. Ovaj sport nam je u genima, zapisan je duboko su našem karekteru.

>>> Sale Đorđević otvorio dušu Hrvatima o Jokićevom otkazu: Kao, radiće na telu... Imam osećaj da menadžeri manipulišu igračima!

Selektor košarkaša Srbije, Aleksandar Đorđević objasnio je svoju teoriju o tome kako je i zbog čega košarka zapravo matični sport Srba.  Đorđević je u odličnom intervjuu za Sport klub u podkastu Give and Go pričao i o ostalim aspektima svoje karijere i košarke.

- Mi kad smo bili igrači, mislim na moju generaciju u Partizanu i reprezentaciji, mi smo se igrali košarke, ali mi smo igrali i košarku da pobedimo. Velika je razlika igranja košarke i igranja da se pobedi. Ali, mi smo se igrali košarke. Imamo i sada primer jednog Teodosića koji voli da se igra i jednostavno on tako shvata košarku, vidi se koliko je on ekstra u odnosu na druge.

- Moja neka teorija je da je košarka nestvarno karakterističan sport i dobar za naš karakter. Košarka je igra vica, prevare, fore, podvale. Zato smo u kolektivnim sportovima bolji nego u individualnim. Mi se ceo život budimo sa idejom da napravimo neku foru, da nekog zeznemo, da se našalimo.

- Naučeni smo da kroz život da muvamo, da kupimo za 100 da prodamo za 105. Sve je u vicu, štosu i fori. Košarka je takav sport i zato nam više odgovara nego drugi sportovi - rekao je Đorđević.

Foto: AP/Tanjug

(Telegraf.rs/Sport klub)

Video: Milojević posle Benfike: "Mi nismo ovde da igramo polufinale i finale Lige šampiona

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA