Kada njih trojica igraju zajedno za Srbiju, medalja je garantovana! (VIDEO)

 
  • 2

Košarkaši Srbije počeli pripreme za Eurobasket

Košarkaši Srbije osvojili su u protekle tri godne dve srebrne medalje sa velikih takmičenja Svetskog prvenstva i Olimpijskih igara.

>>> Teodosić o otkazima u reprezentaciji: Katastrofalno i neshvatljivo mi je da neće da igraju! (VIDEO)

Osim toga bili su i četvrti na Evropskom prvenstvu 2015. godine kada su u polufinalu izgubili od Litvanije, ali i ovo se može smatrati dobrim rezultatom.

Ipak, zanimljiv je podatak da kad su oba puta "orlovi" osvajali medalje u timu su bila trojica igrača, koja nisu bila kada smo bili četvrti na Eurobasketu.

I ovoga puta su njih trojica tu, na širem spisku igrača na pripremama za Eurobasket 2017. Ne znamo da li će sva trojica izboriti mesto među 12, ali imaju šanse.

U svakom slučaju ako se tako desi nadamo se da će biti i treća sreća sa medaljama.

Radi se o Vladimiru Štimcu, Stefanu Birčeviću i Stefanu Joviću.

- Laska mi ova situacija, jer manje -više to je istina, ali za medalju je garant samo naporan rad. To je ono što nas čeka na Kopaoniku, a i dalje do početka Eurobasketa - rekao je Jović.

Vladimir Štimac kaže da je reprezentacija porodica

- Nismo samo nas trojica, tu je ceo tim, mi smo pre svega porodica pa onda ekipa. Svi smo došli sa osmesima i želimo da uradimo ono što smo zacrtali - rekao je Štimac.

Foto: Tanjug/AP

Njih trojica su osvojila srebrnu medalju na Mundobasketu 2014, zatim nisu igrali na Eurobasketu 2015, Jović zbog povrede, a Štimac i Birčević su ispali sa spiska, umesto njih pozvani Erceg i Kuzmić.

Foto: Guliver/Ezra Shaw/Getty Images

Opet su se spojili na Olimpijskim igrama u Riju 2016, kada je zbog odustajanja Bobana marjanovića i povrede Nemanje Bjelice, selektor dao šansu Štimcu i Birčeviću, i to mu se isplatilo.

Naravno, to nema nikakve veze sa igrom i rezultatima našeg tima, samo je zanimljivo kao činjenica. Verujemo da će bilo kojih 12 da izabere Đorđević uspeti da osvoje medalju na Eurobasketu.

Foto: Tanjug/Tanja Valič

(J. Milivojević/D. Stojmenović)

Video: Aleksandar Jovanović nezadovoljan posle derbija: Čiji je interes da se Partizan dovede u ovo stanje

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA