Bivši drugi pik sa NBA drafta posle katastrofe Amerikanaca: Zovite igrače iz Evrolige!

 
 ≫ 
  • 0

Igrač Fenera ima "recept" za Drim tim

Američki košarkaš i nekadašnji drugi pik na NBA draftu Derik Vilijams kaže da njegov košarkaški savez treba da razmisli o uključivanju više igrača iz Evrope u nacionalni tim.

Amerikanci su se na Mundobasketu u Kini suočili sa velikim brojem otkaza, a obično i kada dođu na velika FIBA takmičenja obično moraju da prođu i kroz period privikavanja na drugačija pravila u odnosu na ona iz NBA.

- Gledao sam delove utakmice, velika pobeda Francuske. Ranije ove nedelje sam pričao o tome da su ovakve stvari dobre za globalnu košarku, čak i onaj produžetak Turske sa SAD. Nije dobro kad smo favoriti da pobedimo u svakoj utakmici - istakao je Vilijams posle četvrtfinala u kom su Francuzi dobili Amerikance 89:79.

On je podsetio i da nisu samo NBA igrači izgubili protiv Francuske, već su ih NBA igrači i nadigrali jer Francuzi imaju petoricu u svom sastavu. A nadigrali su ih i Orlovi u doigravanju za peto mesto (94:89) u četvrtak.

Vilijams se priprema za svoju drugu sezonu u Evropi, prvu je proveo u Bajernu, drugu će igrati u Fenerbahčeu i priznaje da bi i sam voleo da dobije poziv Drim tima.

- To bi bilo odlično za sport. Dalo bi šansu drugim tržištima igrača iz Evrope, onih koji su igrali u NBA ili bi hteli da se vrate. Ima smisla. Kori Higins je recimo odličan igrač, sebe smatram dobrim takođe, bilo bi dobro za prilagođavanje - rekao je Vilijams i potom objasnio šta je bila greška njegovih sunarodnika.

- Stalno su ulazili u kontakte i tražili faulove. U NBA bi ih dobijali, ali po FIBA pravilima im ih nisu svirali - napomenuo je Žocov igrač.

Pogledajte video snimljen ultra-širokougaonom kamerom na Motoroli One Action - Bogdan otkrio kako ga je saigrač iz Sakramenta izbaksuzirao

Motorola baner Mundobasket NOVO Foto: Telegraf

(Telegraf.rs)

Video: Igrač Vojvodine dao gol pa se boksovao sa korner zastavicom

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA