Radije bih gledao trening Srbije nego dve nedelje odmarao na Havajima: Hit izjava američkog novinara

 
 ≫ 
  • 17

Oduševljeni su mnogi kako naš tim "razbija" rivale u Kini

Najboljim košarkašima Srbije divi se čitav svet zbog onoga što pružaju na Mundobasketu u Kini gde, najblaže rečeno, dominiraju.

Posle Angole, Filipina i Italije, "pao" je i Portoriko za overu četvrtfinala, pa se posle svega i o Špancima razmišlja kao o još jednoj "recki", a ne rivalu koji bi nam predstavljao pretnju. Takav utisak dele i mnogi košarkaški analitičari, među njima i poznati astručnjak za NCAA košarku Fran Frašila, koji piše za stanicu ESPN.

Njegov komentar o igri Srbije je dosad možda i najslikovitiji prikaz onoga što gledamo od strane Saletovih momaka.

- Kad bi mi neko ponudio dve sedmice u Mauiju (Havaji, prim. aut) ili da dve sedmice gledam reprezentaciju Srbije na treninzima kako se priprema za Svetsko prvenstvo, nema nimalo sumnje šta bih izabrao. Ljudi shvataju košarku kao niko drugi na svetu. Umetnost - napisao je Frašila na svom tviteru.

Hvalospevi na račun igre našeg tima ispisani su i na stranicama magazina "Sports Illustrated"...

- Tim Srbije mora da se pogleda. Nije novost da je Srbija kvalitetna, kao i da je glavna pretnja dominaciji SAD. Mora da se prizna da igra sve bolje. Zabavno je gledati Srbiju. Iako tek slede jače utakmice, Srbija je napadački ubitačna  i to bez prekomerne izloženosti Jokića, koji je mnogo napredovao u Denveru. Postao je dominantan igrač u NBA ligi na svoj specifičan način i u suštini je nezaustavljiv u FIBA takmičenju. Pošteno je reći da Srbija igra najbolju košarku na svetu trenutno, da zaslužuje punu pažnju, bez obzira što je krajnja tačka daleko. Ona je mnogo više od pretnje i vredi je gledati - napisao je novinar Džeremi Vu.

VIDEO: Raduljica urnebesno objasnio puštanje Lunine pesme: Možda su Kinezi mislili da je neka njihova Lu Na

(Telegraf.rs)

Video: Žena plače posle stravičnog pada košarkaša Cedevita Olimpije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Brut

    6. septembar 2019 | 22:08

    Ne volim ovo hvaljenje sva cast Srbiji ali samo se bojim da ne pukne do finala

  • Фамилија

    6. septembar 2019 | 23:29

    Превише нас хвале, ми као да смо већ освојили, а убеђен сам да су Аустралија, Литванија, Грчка и Француска на нашем нивоу. Шпанија и Бразил мало слабији, а Америка мало јача. Добро играмо, ако дамо све од себе и уз мало среће можемо сваког да добијемо, али до финала и евентуалне титуле има још много да се игра. Само да нас ова еуфорија против слабих екипа не кошта превише.

  • Str

    7. septembar 2019 | 06:54

    Ruku na srce igraju vrh.Sa pola gasa su dobili sve po 30 razlike.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA