Telegraf analiza iz Vuhana: Šoutajm "evropske noćne more" i dominacija koja nije viđena 30 godina!

 
 ≫ 
  • 0

Osvrt na igru "kaznene ekspedicije"

Košarkaši Srbije pokazali su neverovatnu dominaciju u prve četiri utakmice na šampionatu sveta u Kini. Dobro, neko će reći, igrali su sa tri slaba protiovnika i Italijom, ali pobeđivati sa ovolikom razlikom nije nimalo lako u današnjoj košaci.

Pobeđivati sa 40, 50 razlike, a pritom još i ne spuštati nivo igre kad je ubedljiva pobeda na vidiku mogu samo ozbiljni timovi. Zato i ne čudi što svi u svetu uživaju u igri našeg tima, koji može da vrati naziv koji ga je nekad krasio - "Evropska noćna mora".

Snažno u odbrani, lako i lepršavo u napadu, sa preko 30 dodavanja na utakmici jasno govore da ponovo igramo "šoutajm košarku" kao nekada 80-tih i 90-tih. Popunjeni na svim mestima kvalitetnim igračima, igračima koji mogu da budu kombo (da igraju u paru sa drugim igračem na dve pozicije) dobro utrenirani, nesebični...

Delujemo kao kaznena ekspedicija!

Pogledajte video snimljen ultra-širokougaonom kamerom na Motoroli One Action.

Ipak, da bismo mogli da nešto ozbiljnije prognoziramo moramo da sačekamo meč sa Španijom u nedelju, koji će biti izuzetno važan, kako za samopouzdanje, tako za nastavak takmičenja. Protiv te ekipe treba da pokažemo da smo sazreli za velika dela i da smo mi sada ta ekipa koja će dominirati na velikoj sceni kao Španci nekada.

Motorola baner Mundobasket NOVO Foto: Telegraf

Šta reći o meču sa Portorikom. Odbrana je prefektno funkcionisala: preuzimanja, rotacije - atomska košarka.

Bilo je i prilike za egzibicije, što zapravo i dovodi publiku na tribine. Jednostavno rečeno, od ovog Mundobasketa počinje era dominacije naših košarkaša.

Ne verujete? videćemo šta ćete reći posle meča sa Španijom.

(Specijalni izveštač Telegrafa sa Mundobasketa, Dragutin Stojmenović)

Video: Deo navijača Benfike stigao je na staidion "Rajko Mitić"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA