Čvrsta i muška utakmica do kraja: Jović o "het-triku" protiv Azura i opasnim Špancima u drugoj fazi

 
 ≫ 
  • 0

Jović je protiv Azura demonstrirao dobar šut, ali i spremnost da "skoči u vatru" zbog saigrača

Plejmejker košarkaške reprezentacije Srbije Stefan Jović rekao je posle meča sa Italijom da su on i saigrači očekivali fizičku, mušku igru i prevashodno drugačije Azure jer su bili kompletni.

Srbija je Azure pobedila ubedljvo sa 92:77 u poslednjem meču grupe D Svetskog prvenstva u Kini, u Fošanu i sada  se seli u Vuhan nakon tri trijumfa nad Angolom, Filipinima i Italijom. Najbitnija pobeda koja donosi četvrtfinale je ostvarena.

- Sigurno da jeste, posle ove druge smo rekli da Svetsko prvenstvo startuje za nas od ove utakmice. Vrlo dobro se znamo odigrali smo dve pripremne utakmice sa njima. Sad su bili kompletni, očekivali smo fizičku, mušku utakmicu i takva je bila do poslednje čevrtine. Na sreću, prelomili smo je na našu stranu i nosimo dva boda dalje - kazao je Jović posle meča.

On je u jednom trenutku skočio da brani Nikolu Jokića kad je ovaj ušao u sukob sa plejmejkerom Italije Danijelom Heketom. Do incidenta nije došlo, ali je tenzije bilo na terenu.

- Dobro, to je normalno kad je ulog veliki. I mi i oni smo znali šta donosi ova utakmica i dva boda za narednu grupu. Sve smo očekivali i ništa nas nije iznenadilo i dobili smo ih tri puta u 12, 13 dana - kaže Jović.

Jović je Italijanima ubacio 11 poena uz šest skokova i četiri asistencije i pokazao sa tri trojke da šut spolja ponekad ume da mu bude i korisno oružje.

- Ne bavim se svojim učinkom, drago mi je da je ovo timska pobeda, bilo je nekoliko padova, početak treće četvrtine, loša defanzivna tranzicija, mnogo otvorenih šuteva sa njihove strane. To smo pripremali, na tome je bio akcenat i posle smo uspeli da odgovorimo - analizira Jović.

Osvrnuo se i na grupu u kojoj će naša reprezentacija da se ukrsti sa Španijom (osmi septembar, 14.30h) i Portorikom (šesti septembar, 10.30h).

- Zanimljiva grupa, dve zanimljive utakmice su odigrali na po jednu loptu. Ekipa sa karakterom i čvrsta. O Špancima ne treba ni govoriti. Ja se nadam da neće doći do neizvesne završnice sa Portorikom, treba da imamo pravi pristup kao u našoj grupi. Kao što je Sale rekao, kroz dobru odbranu treba da tražimo napad - podvlači plej Srbije.

Pogledajte video snimljen ultra-širokougaonom kamerom na Motoroli One Action.

Motorola baner Mundobasket NOVO Foto: Telegraf

(Telegraf.rs)

Video: Žena plače posle stravičnog pada košarkaša Cedevita Olimpije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA