Ðorđević posle Italije: Bogdan je tvrd kamen, nisam srećan reakcijama posle duela, ali polako...

 
 ≫ 
  • 0

Kamenčić gradi kuću, tvrdi srpski selektor

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Ðorđević, posle pobede nad Italijom (92:77) na Svetskom prvenstvu u Kini, priznao je da njegov tim može bolje, ali i da u ovom trenutku ne traži perfekciju.

Srbija u drugu fazu u Vuhan prenosi dva boda kao prva iz grupe pred duele sa Španijom i Portorikom.

- Očigledno nismo odigrali na vrhunskom nivou, ali ne treba ni tražiti perfektno, već samo kamenčić da se izgradi kuća do palate. Svaka dobra stvar je važna, naši igrači polako dolaze do toga da nije bitno individualno kako igraš, da li si zadovoljan sam sobom i da li će ocene da budu dobre, samo je bitno da daš doprinos - rekao je Ðorđević u razgovoru sa srpskim medijima posle meča.

On je dodao da se osetila izuzetna važnost utakmice i da je zato bilo tenzije i nervoze između dva tima.

- To je normalno, za ovo smo se spremali. Ovo su utakmice koje ne mogu da se igraju kao prethodne dve, mora na svaku loptu.. Svaka lopta je bitna, svaki skok je bitan, svaki poen. Od početka smo bili koncentrisani da odbranom dođemo do pobede, bez obzira na 52 postignuta poena u prvom poluvremenu, vidi se da ekipa bila željna i voljna. Moramo još bolje odbrambeno - napomenuo je Ðorđević.

Odgovorio je i na pitanje o potrošnji igrača posle prva dva meča i tome koliko je značajno što je reprezentacija na turnir ušla sa dva lakša meča posle ozbiljnih rivala na pripremama.

- Mislim da dobro reagujemo, dižu se neki igrači poput Lučića koji nije igrao dugo, dobio je danas veću minutažu. Bogdan je možda odigrao neki minut više, ali on je "tough rock" (tvrd kamen), oporaviće se, a i lakše se čovek oporavi posle jedne dobre utakmice - kaže selektor.

Prema njegovim rečima, kapiten Miroslav Raduljica je smirio Italijane u trećoj deonici.

- Znali smo šta da radimo. To je normalno, on zna sistem, zna šta se traži od njega i preuzeo je odgovornost. Nisam srećan izgubljenim loptama i reakcijama posle fizičkih duela - istakao je Đorđević.

Prokomentarisao je i termin narednog meča sa Portorikom pošto je prema kineskom vremenu utakmica sa Italijom odigrana kasno, a u petak sledi raniji termin sa Portorikom na startu druge faze Mundobasketa.

- To nam je što nam je, nema izgovora. U ovom trenutku imamo još dva dana do početka sledeće utakmice i ključ je da se oporavimo što pre. Sutra ustajemo u sedam i imaćemo dva sata manje sna od ekipa koje igraju u Gvangžuu - objasnio je Sale.

Srbija u drugu fazu kreće mečom protiv Portorika u petak od 10.30, a utakmica sa Španijom je osmog septembra u 14.30.

Pogledajte video snimljen ultra-širokougaonom kamerom na Motoroli One Action.

Motorola baner Mundobasket NOVO Foto: Telegraf

(Telegraf.rs)

Video: Deo navijača Benfike stigao je na staidion "Rajko Mitić"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA