Ko je sada favorit za zlato u Kini? Ameri više nisu tako sigurni, pada kvota na Srbiju

 
 ≫ 
  • 3

Tesna pobeda nad Turskom pokazala da je tim Grega Popoviča i te kako ranjiv

Pre starta svetskog prvenstva u Kini reprezentacija SAD, iako desetkovana brojnim otkazima, slovila je kao najveći favorit za osvajanje zlatne medalje.

I dalje su to Amerikanci, ali više niko sa sigurnošću ne može da tvrdi da se tim Grega Popoviča može lagano prošetati do najsjajnijeg odličja.

Na takav utisak u košarkaškoj javnosti svakako je uticala tesna i gotovo neverovatna pobeda Amerikanaca u produžecima protiv Turske, u retko viđenom trileru završenim "hepi endom" kome su kumovala čak četiri uzastopna promašaja sa penala Balbaja i Osmana.

Očekivano, mučenje sa Turcima dovelo je do promena kada je reč o šansama najvećih favorita za medalju, pa tako Ameri više nisu izraziti favoriti kao na početku, pošto je kvota da osvajaju Mundobasket sada porasla na 1.75.

Drugi, i pre početka, a i sada je Srbija, koja je posle dve superiorne igre u prva dva kola ubedila svet da je s pravom prvi izazivač Amerikancima u borbi za zlato.

Neumitno pada kvota na Saletov tim da osvaja Kinu, pa sada kvota na konačan trijumf Srbije iznosi 2.9.

- Srbija je na nivou Amerike - rekao je predsednik španske košarkaške federacije Horhe Garbahosa upitan da uporedi dva najveća favorita za najsjajniju medalju.

(Telegraf.rs)

Video: Žena plače posle stravičnog pada košarkaša Cedevita Olimpije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • НиколаНС

    4. septembar 2019 | 12:11

    Ова Америка не би играла плеј оф у Српској лиги. У аба би била у доњој половини табеле...

  • Mirko-Banjica

    4. septembar 2019 | 13:18

    Jedini favoriti su Srbija. Nema ko drugi oni osvaja ju medalju.

  • Neutralan

    4. septembar 2019 | 12:46

    Ne veruj amerikancima oni su zivotinje.... To je sve takticka varka.. I mi smo zadnjih nekoliko godina jedva grupu prolazili pa smo opet bili u finalu...Videcete da ce da igrahu protiv nas u polufinale

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA