Šokantan meč u Kini, Turci ispustili veliku pobedu nad Amerima, promašili nemoguće u produžetku!

 
 ≫ 
  • 32

Triler Amerike i Turske!

Košarkaši SAD namučili su se protiv Turske u 2. kolu Mundobasketa, ali nisu ni sanjali ovakav epilog, meč je uveden u produžetke posle 81:81! Na kraju je bilo 93:92 za branioce svetske titule, koji su pokazali osetljivost i ranjivost - Turska to samo nije znala da kazni, jer je vezala čak četiri promašaja sa linije slobodnih bacanja, pri vođstvu od jednog poena.

Najefikasniji je bio Midlton sa 15 poena, 14 je ubacio Voker, po 11 Tejtum, Haris i Tarner. U taboru Turske, Iljasova je dominirao sa 23 poena i 14 skokova, Mahmutoglu je ubacio 18 poena, Korkmaz 16.

Košarkaška reprezentacija SAD - Turska Foto: Fiba.basketball

TOK MEČA DO PRODUŽETKA:

Stidljivo su Turci ušli u meč, ali su veoma brzo osetili da mogu da pariraju i nadmeću se sa NBA igračima, koji su ipak daleko od reputacije i renomea svih koji su otkazali nastup u Kini.

Uspeli su Amerikanci da se odlepe na 41:26 u drugoj deonici, ali se Turcima upornost isplatila, izjednačili su na 59:59, otkad Amerikanci nisu uspeli da se ponovo ozbiljnije približe dvocifrenoj razlici.

Pali su turski navijači u novi trans kada je Mahmutoglu izjednačio još jednom na 71:71, a onda nisu ni sanjali da će voditi 12 sekundi do kraja, kada je bilo 81:79, odbojkaškim pogotkom Iljasove!

Na kraju, Ameri su promašili šut za pobedu, ali je loš faul Osmana odveo Tejtuma na slobodna bacanja, dao je dva za produžetak!

PRODUŽETAK, SAD - Turska 93:92

Počelo je flouterom, pa trojkom Mahmutoglua za turskih +5, na šta je odgovorio Kemba Voker istom merom, što je uvelo meč u novi triler na tri minuta do kraja.

Novi udarac Turaka bio je pogodak Džedija Osmana uz faul Tarnera, a onda se dugo spekulisalo među sudijama kakva odluka da se zapravo donese.

Košarkaška reprezentacija Turske, Košarkaška reprezentacija SAD Foto: Tanjug/AP

Dobio je Osman bacanje i pogodio ga za vođstvo od pola koša, a 14 sekundi pre kraja, Amerikanci su imali napad.

Taj napad ispustio je nesmotreni Majls Tarner, ukrao mu je Balbaj loptu. Bila je i nesportska, a Balbaj je ipak promašio oba bacanja, pri 9 sekundi do kraja!

Onda je trostruku izmenu izveo Popovič, uveo je Smarta, Mičela i Barnsa umesto Midltona, Tarnera i Džoa Harisa, koji je nesportsku i naparavio.

Osman je potom bio tragičar Turaka, promašio je oba slobodna bacanja, čak četiri vezana bacanja promašili su ukupno Turci!

Kaznio je to Mildton slobodnim bacanjima i rešio meč konačno.

U poslednjem kolu, Amerikanci sigurno neće imati težak zadatak protiv Japanaca, Turci se sastaju sa Česima i moraju da trijumfuju ako žele dalje.

Pogledajte video snimljen ultra-širokougaonom kamerom na Motoroli One Action.

VIDEO - Birčević podsetio na foru Savićevića protiv Hrvata u Zagrebu: Prema tome....

Motorola baner Mundobasket NOVO Foto: Telegraf

(Telegraf.rs)

Video: Žena plače posle stravičnog pada košarkaša Cedevita Olimpije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • delija

    3. septembar 2019 | 16:58

    bravo turci bravoooo bravooo svaka cast na utakmici!!! ona 2 panja sto promasise 4 slobodna bacanja peske kuci da idu....ovi ameri nisu nikakav bauk...ako vide polufinale to je za njih uspeh..SRBIJOOOO SADA JE NASE VREME ZA ZLATOOOOOO

  • Sanja

    3. septembar 2019 | 17:51

    Više bi volela da ih naši košarkaši zgaze nego ceo svet da mi neko pokloni

  • Uzu

    3. septembar 2019 | 17:09

    Koliki idiot treba da budeš da izgubiš ovakvu utakmicu? Devet sekundi do kraja, poen prednosti, dva slobodna bacanja i lopta sa strane. Nevjerovatno.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA