Izokinetička stolica najbolji tretman za očuvanje zglobova, probali su je i naši košarkaši

 
  • 2

Bili smo sa košarkašima reprezentacije Srbije na pregledu pred SP

Naši košarkaški reprezentativci, Stefan Birčević i Nikola Jovanović, posetili su samo nekoliko dana pred Svetsko prvenstvo u Kini Centar za regenerativnu medicinu u klinici Bel Medic. Tom prilikom obavljena su im merenja na najsavremenijoj mašini za izokinetiku, odnosno dijagnostiku i terapiju "Humac Norm".

- Čitav koncept  napravljen je 70-ih, 80-tih godina kada je Američka svemirska agencija NASA pokušavala da svoje astronaute, koji su bili dugo u svemiru i iz svemira se vraćali oslabljenih mišića, što brže i što sigurnije vrate u svakodnevne aktivnosti. Onda su uvideli da je taj koncept dobar i za obične ljude - kaže za Telegraf neurohirurg Robert Saftić.

Dr Robert Saftić Foto: Nikola Tomić

Dok je ova mašina već istražena u svetu, Bel Medic je odlučio da u saradnji sa kolegama iz Hrvatske, ovu najsavremeniju mašinu dopremi i na naše prostore, kako bi se prvenstveno naši sportisti pripremili za sva ona opterećenja koja imaju tokom sezone.

Stefan Birčević Foto: Nikola Tomić
Nikola Jovanović Foto: Nikola Tomić

- Hvala Bel Medicu što nam je obezbedio ovakvu spravu koja je nama sportistima jako bitna. Uz pomoć nje možemo da istestiramo naše noge, kolena, možemo da vidimo u kakvom su stanju naši kvadricepsi zadnje lože, ali i uporediti snagu leve i desne noge. To je jako bitno, kao neka preventiva od povreda kako bismo izdržali sva opterećenja koja imamo tokom sezone - dodaje Birčević.

Nikola Jovanović Foto: Nikola Tomić

Kako je izgledalo merenje košarkaša, ali i šta kažu naši lekari povodom ove sprave, pogledajte u videu na početku teksta.

(Telegraf.rs)

Video: Lalatović odneo tri boda iz Kruševca:Najbolji potezi meča

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cix

    25. septembar 2019 | 15:58

    Dzabe kad mi obični grešnici nemamo sreću i mogućnosti da idemo a potrebno nam je!

  • Dragisa

    27. septembar 2019 | 13:53

    Prijatelji dragi, ne postoji kvadriceps zadnje loze... Toliko...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA