Đorđević pohvalio nesebičnost pa rekao dobre vesti: Bjelica možda zaigra već protiv Filipina (VIDEO)

 
 ≫ 
  • 1

Selektor Orlova tvrdi da svaki trener voli kad vidi lepu igru, ali je oprezan jer je Angola slabiji rival

Selektor košarkaša Srbije Aleksandar Đorđević zadovoljan je pobedom protiv Angole, ali i najavio moguć povratak Nemanje Bjelice na teren možda već u narednoj utakmici protiv Filipina.

Srbija je na startu Mundobasketa u Kini, savladala Angolu 105:59 u prvom meču grupe D u Fošanu, a pritom je oborila i rekord sa čak 32 asistencijea na utakmici.

- Ne znam da li je rekord ili ne, možda ovo nije prava utakmica, ali uglavnom ako stoji svaka čast. To je način na koji mi igramo već godinama i to je ono što mene raduje i čini me ponosnim. Vidim potpunu nesebičnost u igri što i treba da bude. Košarka je igra kolektiva i zato smo valjda i jaki - rekao je Đorđević posle meča.

Selektor je ponovio ono što je nakon meča rekao i Marko Gudurić, pa je jasno da Srbija, iako jedan od favorita na Svetskom prvenstvu, neće nikoga potcenjivati.

Pogledajte video snimljen ultra-širokougaonom kamerom na Motoroli One Action:

- Svi smo jako ozbiljno pristupili, svi su bili spremni i motivisani. Odgovorili su svim zadacima i maksimalni fokus je bio. To je samo prva utakmica, razmišljali smo kako će biti jer svi osećaju neki pritisak zbog očekivanja, ali su ovo dobri koraci za nas i naznaka da smo dobri - kaže Đorđević.

Usledilo je pitanje o Nemanji Bjelici, koji je pošao u Kinu kao deo sastava od 12 igrača, ali onda izostao sa prvog meča zbog problema sa kolenom. Đorđević je novinarima izneo ohrabrujuće prognoze.

- Dobro je, danas je odradio jak trening, došao je 45 minuta pre ekipe, odradio je jak trening, idemo od dana do dana i mislim da su terapeuti odradili dobar posao. Hoćemo da vidimo kako će biti na timskom treningu, pa da ga ubacimo u rotaciju protiv Filipina, mada i ne mora. Bez rizika, nije potreban, pogotovo kod njega.

Prokomentarisao je i da se u jednom trenutku pred kraj utakmice okrenuo prema tribinama i ostao pozitivno iznenađen brojem navijača.

- Fantastično. Mnogo je naših navijača i ljudi, hvala im i mnogo nam znači. Osećamo se voljeni, paženi, maženi i to je velika snaga. Za mene je to veliko iznenađenje - priča Đorđević.

VIDEO - Bogdan uz osmeh objasnio zašto Kinezi navijaju za Srbiju

Motorola baner Mundobasket NOVO Foto: Telegraf

(M.LJ, D.S)

Video: Deo navijača Benfike stigao je na staidion "Rajko Mitić"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA