Morbidno: Argentinci "čestitali" Embapeu rođendan spaljivanjem mrtvačkog kovčega s njegovim likom

Ne staju sa provokacijama navijači Argentine

  • 22
Kilijan Embape Printskrin: Twitter.com/@GFFN

Navijači Argentine napravili su potpunu ludnicu u Buenos Ajresu na dočeku šampiona sveta iz Katara. Procenjuje se da je na ulicama grada bilo 5,5 miliona ljudi, što je najveći skup u istoriji ove zemlje, a zbog gužve je čak ekipa morala da bude evakuisana helikopterom, pošto autobus nije mogao da se probije kroz masu.

Da se u Argentini živi za fudbal mogli smo da se uverimo i u Kataru, jer je u Dohu stigao ogroman broj navijača iz ove zemlje. Neki su prodavali i imanja, da bi prošli pola sveta i uživo gledali utakmice, a plaćali su za karte i više hiljada evra, nisu pitali za cenu.

Koliko god su prikazivali ljubav, u nekim postupcima su imali i neprimerene ispade. I fudbaleri, gde je prednjačio golman Emilijano Martinez, prostačkim gestom na dodeli pehara, ali i kasnije kada je prozivao Embapea i tražio minut ćutanja za njega, ali i na dočeku u Buenos Ajresu, kada je u naručju nosio "bebu Embapea".

I navijači su se potrudili da budu morbidni i da se po tome takmiče sa svojim golmanom, pa je tako na dočeku u Buenos Ajresu, koji je pao baš na dan kada je Embape slavio 24. rođendan, čestitku najboljem francuskom igraču poslali tako što su spalili mrtvački kovčeg sa njegovim likom.

Podsetimo, Kilijan Embape je na kraju završio prvenstvo kao najbolji strelac sa osam golova, od toga je obeležio finale het-trikom, a pogodio je i jedanaesterac u penal seriji.

Ipak, na kraju su trofej poneli Argentinci i "boginja" je završila u rukama Lionela Mesija, ali mnogim Argentincima to nije bilo dovoljno za slavlje i radost, već su se sladili i prozivanjem Embapea, koji ničim tokom finala nije izazvao takvu reakciju, već je, naprotiv, bio više nego korektan.

Video: Preko 5 miliona ljudi izašlo na ulice da pozdrave Mesija i ekipu: Kakva ludnica u Buenos Ajresu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA