≫ 

Novi biser Radeta Bogdanovića: "Šiljili su protiv Hrvata, što da se foliramo kad je tako?"

Smatra Rade da sudije danas nisu delile pravdu kako treba na meču za treće mesto

  • 13
Rade Bogdanović Printskrin: Youtube/RTS Sport

Ne možemo da kažemo da sudije blistaju na ovom Svetskom prvenstvu koje se privodi kraju u Kataru. Nakon što je Sezar Artur Ramos u polufinalu između Francuske i Maroka napravio pregršt grešaka, istim stopama nastavio je njegov kolega iz Katara večeras.

Uopšte, bilo je veliko iznenađenje što gledamo Abdulrahmana Ibrahima na centru, znajući da su u konkurenciji bili mnogo jači i kvalitetniji arbitri, ali je FIFA dala poverenje "domaćem" sudiji iz Katara.

Stručni konsultant na RTS, Dejan Nedić ukazao je da je napravio grešku kada nije svirao penal za Hrvatsku posle starta Sofijana Ambrabata nad Joškom Gvardiolom.

- Tek kad smo vraćali snimak videli smo trzaj, ali to se u prenosu nije videlo. To je gotovo, to je morao da svira, to je jasna greška - kazao je Nedić, koji misli da je to bilo i za crveni karton.

Nakon kraće diskusije o tome da VAR na kraju ipak zavisi od ljudskog faktora, Rade Bogdanović je imao zanimljivu opasku.

- Profesore, VAR je fenomenalna stvar ali ljudski faktor uvek odlučuje o svemu. Zašiljili su protiv Hrvata i stavili sudiju iz Katara da "šilji" za njih, šta da se foliramo. Da su hteli pravdu, pravog sudiju bi doveli. Ako ovo nije penal, ja stvarno ne znam šta oni sede u VAR-u? - bio je ljut Bogdanović zbog pogrešne odluke.

Nedić je na to imao odgovor.

- Koliko ljudi, toliko ćudi - odgovorio je stručnjak.

Video: Lovren brutalno izvređao hrvatskog novinara: Smrade jedan

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bole

    18. decembar 2022 | 00:02

    Bravo za Radeta i ovog puta je 100% u pravu, cist penal Maroku nije sviran i pregrst prekrsaja zbog ragbi igre hrvata koju im je sudija omogucio ne sviracujuci ni obicne faulove za te startove koji su bili za kartone pa je zahvaljujuci tome cak 4 fudbelara Maroka zbog povreda moralo napustiti teren. Da se nekim slucajem igralo jos 45 min Maroko bi ostao sa 5 igraca na terenu u hrvati ne bi dobili ni tad ni jedan zuti karton a kamo li crveni. Toliko o tome.

  • Brut

    17. decembar 2022 | 23:39

    U pravu je covjek.

  • Guess

    18. decembar 2022 | 10:44

    Radujem se, da su Hrvati pobedili. Ipak su oni nase komsije.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA