Marokanci rušili po Parizu, divlje "slavili" pobedu nad Portugalijom, šta će tek da rade ako prođu Francuze?

 
 ≫ 
  • 5

Šta će biti za vreme i posle meča Maroko - Francuska, to je sada glavna briga policije u Francuskoj

Veliki uspeh, najveći, onaj antologijski, fudbalske reprezentacije Maroka na Svetskom prvenstvu u Kataru, osim što je doneo slavu za ovu zemlju, gotovo po pravilu znači i nevolje za evropske gradove u kojima dobar deo stanovništva čine upravo iseljenici ili naslednici imigranata iz ove afričke zemlje.

Slike koje ne služe na čast Marokancima u danu velike pobede nad Portugalijom, dolaze iz prestonice Francuske Pariza gde je došlo do ozbiljnih nemira u režiji marokankih navijača.

Kao što se može videti u priloženom snimku, morale su da intervenišu jake snage policije kako bi razbile agresivne pristalice Maroka.

Najžešće je bilo u Parizu, u jednoj od glavnih ulica "Champs Elysees" gde je i zabeležen pomenuti, vrlo žestok sukob u kome su od glave do pete opremljeni policajci bili napadnuti arsenalom tvrdih predmeta, cevki, štangli, i pirotehnikom. Sve što je dopalo pod ruke huliganima bacali su na policiju. Kako to obično biva, usledio je kontra udar i potiskivanje navijačke rulje koja se dala u povlačenje pred organima reda.

Slični prizori viđeni su i u još jednom francuskom gradu, u Lilu. I tamo je bilo velikih tenzija. Huligani su bili u rušilačkom pohodu poput varvara. Više stotina navijača je na krajnje divlji način slavilo uspeh fudbaleram, pa je i tamo policija sve vreme bila u stanju pripravnosti i morala je da deluje po slovu zakona.

Mira nije bilo ni u Avinjonu, i tamo je velika grupa mladih Marokanaca izašla na ulice i ponašala se necivilizovano.

Naravno, nije svako slavlje marokanskih navijača obeleženo incidentima, u brojnim drugim evropskim gradovima nije bilo tenzija, posebno ne ovakvih nereda koji su viđeni u Parizu i Lilu.

Inače, u Francuskoj živi preko milion Marokanaca, onih rođenih na tlu Francuske, i onih koji su tu pristigli iz matične države u poslednjih decenija.

Podsetimo da se u polufinalu Svetskog prventva sastaju upravo Maroko i Francuska, pa je jasno da će i tog dana, u sredu, policija sa pojačanom pažnjom motriti na navijačke grupacije sa obe strane.

(Telegraf.rs)

Video: Dok je pomoćni trener OFK Beograda davao izjavu sa tribina čulo se "Šamrok Stanoje, Šamrok Stanoje"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA