Ipak se ne vraća kući: Hari Kejn tragičar Engleske, Francuzi na Maroko za finale Mundijala

 
 
 ≫ 
  • 42

Vrhunska utakmica je prikazana od ove dve reprezentacije, ali su Francuzi ipak bili bolji tim

Fudbaleri Francuske su postali poslednji polufinalistaSvetskog prvenstva u Kataru! Trikolori su u veoma napetom i zanimljivom meču slavili protiv Engleske sa 2:1, čime su zakazali duel sa Marokom.

Poprilično ozbiljnu utakmicu su odigrale ove dve ekipe, gde je posebno interesantno bilo u poslednjih 15-ak minuta meča. Orelijen Čuameni je postigao gol već u 17. minutu za 1:0, kada je raketom sa nekih 20-ak metara pocepao mrežu Engleske.

Kasnije je pokušavao Hari Kejn, ali su njegovi udarci zaustavljeni. Drugo poluvreme je odmah donelo i izjednačenje, pošto je Bukari Saka oboren od strane Čuamenija u kaznenom prostoru, usledio je penal a Hari Kejn je bio nemilosrdan prema klupskom prijatelju Ugu Ljorisu.

Mirovale su mreže, mirovala je sama igra do poslednjih 15 minuta susreta. Olivije Žiru je imao veoma dobru šansu u 77. minutu, Pikford je to nekako odbranio, ali samo minut kasnije je isti napadač savladao golmana Evertona za 2:1.

Nije dugo trajalo radovanje Francuza, samo četiri minuta kasnije je dosuđen novi penal za Englesku, ali je Hari Kejn ovu loptu poslao daleko preko gola, čime je i srušio snove svoje repreznetacije o tome da se "trofej vrati kući". Rašford je imao priliku 100. minutu posle slobodnog udarca, ali kao i prilika da se trofej "vrati kući", tako je i ovo otišlo prek ogola.

POLUFINALA:

Argentina - Hrvatska

Francuska - Maroko

Svetsko prvenstvo SP Katar Engleska - Francuska Foto: Tanjug/AP

Engleska - Francuska 1:2

TOK MEČA:

90' - KRAAJ MEČA, FRANCUSKA JE U POLUFINALU SVETSKOG PRVENSTVA!

82' - Penal za Englesku! Ernandez je bio grublji u jednom duelu i VAR je to okarakterisao, pozvao sudiju koji je dodelio penal. Maši penal Hari Kejn!

 

78 - GOOOL! Olivije Žiru je bio najviši u skoku, iskoristio je asistenciju Antoana Grizmana i savladao je Pikforda.

77' - Ogromna odbrana Pikforda! Žiru je šutirao sa sedam metara, ali je nekako odbranio golman Evertona!

70' - Pokušao je Hari Megvajer sada, njegova lopta je zakačila stativu i otišla je pored gola.

60' - Samo što je Bukari Saka iznudio penal, sada je imao i priliku. Pobegao je fudbalerima Francuske, ali je izgubio snagu na samom kraju i nije uputio propisan udarac na gol Ljorisa, pa je golman Trikolora to lako odbranio.

52' - Penal za Englesku... Hari Kejn je namestio loptu, nasuprot njega ima timskog kolegu Uga Ljorisa, duel dva kapitena... Pobedio je Hari Kejn i to je 1:1!

48' - Hari Megvajer je imao priliku posle kornera! Odličan centaršut posle kornera, Megvajer je skočio, jedan fudbaler je pokušao da je ugura u gol, ali nije uspeo i Ljoris je to pokupio.

Drugo poluvreme

45' - Poluvreme! Posle udarca Harija Kejna u 29. minutu, meč nije imao nikakvih zanimljivosti, Francuska je pomalo i umrtvila meč, dok Englezi pokušavaju da sustignu zaostatak od jednog gola, ali im ne ide.

29' - Odličan je Ugo Ljoris! Hari Kejn je namestio "nišanske sprave" sa nekih 20-ak metara iskosa, opalio je po lopti koja je išla u gornji levi ugao gola, ali je Ljoris to uspeo da dohvati i skrene loptu u korner.

22' - Velika prilika za Englesku, Ljoris je odbranio pokušaj Kejna, potom je usledilo i ubacivanje u sam peterac, ali niko od engleskih fudbalera nije uspeo glavom da ubaci loptu u mrežu.

20' - Evo i pokušaja Engleza, Luk Šo je šutirao iz slobodnog udarca, ali je Ugo Ljoris veoma lako uspeo da pokupi loptu.

17' - GOOOOL! Orelijan Čuameni je šutirao sa nekih 25 metara, lopta je prošla kroz čitavu odbranu i pogodila sam ugao gola Džordana Pikforda za slavlje Francuske.

 

15' - Opet napada Francuska, Rabio i Embape su odigrali na levoj strani, pokušao je potom fudbaler PSŽ-a da pronađe Osmana Dembelea, ali je Luk Šo uspeo da otkloni opasnost u poslednji mah.

11' - Kakav pokušaj Žirua! Dembele je prošao po desnoj strani, centrirao je na nekih sedam metara od gola, Žiru je praktično legao kako bi udario loptu glavom, ali je ona otišla u ruke Pikforda.

7 ' - Odmah uzvraća Embape na drugoj strani, pokušao je da doda loptu do Žirua, ali je odbrana Gordog Albiona ostala na visini zadatka.

5' - Pokušala je Engleska posle centaršuta da dođu do prilike, ali je Hari Megvajer bio u ofsajd poziciji i arbitar je odmah prekinuo igru i dodelio loptu Trikolorima.

1' - Startovao je meč u četvrtfinalu Svetskog prvenstva!

Komentar pre meča:

Polako, ulazimo u sam finiš Svetskog prvenstva u Kataru. Opasno se zahuktalo, imamo već tri učesnika polufinala, Hrvatsku i Argentinu, danas je to uspelo i senzacionalnom Maroku, a ko će afričkoj selekciji na megdan u borbi za finale Mundijala, biće poznato nakon sudara dva evropska gladijatora Engleske i Francuske.

Evo i sastava za meč koji se igra od 20 sati na stadionu "Al Bajt" i sui ga Brazilac Vilton Sampajo.

SASTAVI

ENGLESKA: Pikford, Voker, Stouns, Megvajer, Šo, Rajs, Belingem, Henderson, Saka, Kejn, Foden.

FRANCUSKA: Loris, Kunde, Varan, Upamekano, T. Ernandez, Čuameni, Rabio, Grizman, Dembele, Žiru, Mbape.

(Telegraf.rs)

Video: Pejić: "Moliću Vasa na kolenima da se ne penzioniše"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sibin

    10. decembar 2022 | 22:02

    E bas mi je milo sto su nabedjeni englezi ispali!!!

  • duci

    10. decembar 2022 | 22:03

    E Ovo je fudbal a ne ono mucenje marokanaca i hrvata

  • Čupo

    10. decembar 2022 | 21:42

    Kako su krenuli Englezi će zeznuti Rvate po broju penala.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA