Crna serija sa bele tačke: Nijedan igrač koji je ušao samo da izvede penal na Euru i Mundijalu - nije dao gol!

 
 
  • 0

Prokletstvo ili slučajnost? Kako bilo, statistika kaže da su svi igrači koji su na velikim takmičenjima u ovom veku ušli posle 115. minuta, na penal ruletu bili neuspešni

Mundijalska groznica trese čitavu planetu, a tokom pauze, pred četvrtfinalne mečeve, naišli smo na jedan veoma interesantan statistički podatak, koji, poslee lsvega, najmanje žele da pročitaju reprezentativci Španije i Japana, tragičari u penal serijama u mečevima osmine finala.

Naime, sedam fudbalera je u 21. veku na svetskim i evropskim prvenstvima ulazilo u igru nakon 115. minuta produžetaka kako bi izvodilo jedanaesterce, i pogađajte - svi su promašili.

"Crnu" seriju započeo je Džejmi Karager, kada je na Mundijalu 2006. godine promašio jedanaesterac u četvrtfinalu protiv Portugala. Nakon iskusnog Engleza, niz je nastavio Simone Zaza protiv Nemačke na Evropskom prvenstvu 2016. godine, a interesantno je da je čak pet fudbalera postalo deo ovog niza u poslednje dve godine.

Na poslednjem prvenstvu Evrope, održanom prethodne godine, loša sreća je zadesila i Rodrija, koji je u četvrtfinalu protiv Švajcarske bio neprecizan sa bele tačke. Ipak, sigurno da su promašaji najteže pali Markusu Rašfordu i Džejdonu Sanču, koji su "kiksnuli" na najvažnijem ispitu - u finalu protiv Italije.

Pablo Sarabija Foto: Tanjug/AP

Najskoriji primeri ovog "prokletstva" viđeni su na Svetskom prvenstvu u Kataru, i to na istom meču. Španac Pablo Sarabija je u igru ušao u 118. minutu, ali je sa bele tačke bio neprecizan, a isti slučaj je bio i sa Marokancem Benunom, koji je ušao u 120. minutu, ali nije pogodio sa penala.

Pitanje je - prokletstvo ili slučajnost?

(Telegraf.rs)

Video: Sferopulos: Ne razmišljamo o pojačanjima

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA