Danas Katar, sutra Saudijska Arabija: Mundijal 2030. polako klizi u ruke ove moćne države

 
 ≫ 
  • 0

"Razmatramo ponudu sa Grčkom i Egiptom, i mislimo da će to biti pobednička ponuda", optimista je ministar turizma Saudijske Arabije Ahmed Al Kateb

Saudijska Arabija konkurisaće za domaćinstvo Svetskog prvenstva u fudbalu 2030. godine, zajedno sa Grčkom i Egiptom, najavio je ovaj kolosalan projekat Ministar turizma Saudijaca Ahmed Al Kateb. Sada je to, dakle, i zvanična izjava i sa najviših pozicija, potvrda onoga što se moglo naslutiti po prizoru sa otvaranja aktuelnog Mundijala gde su jedan do drugog sedeli prvi čovek FIFA Đani Infantino i moćni saudijski princ i vladar ove države Muhamed Bin Salman.

Mnogima je i tada bilo jasno šta se sprema, a reči ministra turizma to sad samo potvrđuju, Saudijci će se otvoriti svetu.

- Razmatramo ponudu sa Grčkom i Egiptom, i mislimo da će to biti pobednička ponuda - optimista je već sada zvaničnik Saudijske Arabije Al Kateb.

Veruje da će do tada, ali i mnogo pre tog roka, Saudijska Arabija da raspolaže supermodernim stadionima i svim pratećim objektima.

- Definitivno će ove tri države (Saudijska Arabija, Egipt, Grčka) uložiti ogromne investicije na planu infrastrukture i biće spremne. A ja znam da će Saduijska Arabija da sagradi umetnička dela od stadiona i sve potrebne objekte za navijače - kaže Al Kateb.

Svetsko prvenstvo bi u tom slučaju, ako se ostvari, bilo dodato na listu sportskih događaja čiji je domaćin najveći svetski izvoznik nafte, koji na taj način želi da otvori svoju ekonomiju za turiste i diverzifikuje se od oslanjanja na prodaju energije. Saudijci su već obezbedili organizaciju zimskih Azijskih igara 2029. godine, trku Formule 1 i nekoliko najvećih boks mečeva.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by Bloomberg Business (@bloombergbusiness)

(Telegraf.rs)

Video: Milojević posle Benfike: "Mi nismo ovde da igramo polufinale i finale Lige šampiona

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA