Koreja i Urugvaj ratovali bez golova, dve stative Južnoamerikanaca u vatrenom okršaju na Mundijalu

 
 ≫ 
  • 4

Godin i Valverde bili najbliži da pogode

Fudbalske reprezentacije Urugvaja i Južna Koreje odigrali su bez golova u prvom meču grupe H na Svetskom prvenstvu u Kataru, uz dve pogođene stative Južnoamerikanaca i jednom velikom prilikom za Sona i družinu.

Borba, ljuta borba obeležila je meč odigran na "Edžukejšn" stadionu u Dohi, Urugvaj je u tom odnosu snaga prevladao tek u drugom poluvremenu kada je preuzeo loptu i na momente je sakrio od rivala, ali nije bilo završnog pasa i pravih akcija da se razbije čvrst bedem rivala.

Korejci su u dve situacije mogli da se proslave, na isteku 34. minuta, a potom i na samom kraju, kada su zaledili krv u žilama Južnoamerikanaca.

Hvong je bio akter te prve situacije, hvatao se za glavu kada je shvatio šta je uradio, a šta je morao da uradi kada je trebalo samo da smesti loptu u mrežu sa 5-6 metara razdaljine od gola Urugvajaca. Otišla je preko gola, sa njom i nade u vođstvo Korejaca danas.

Urugvaj - Koreja prvenstvo u fudbalu Katar Foto: Tanjug/AP

Drugi put Korejci su udarili najopasnije u nadoknadi utakmice, u 93. minutu, kada je Son dobio nenadan poklon od urugvajske odbrane, loptu u noge i šansu da baci svoje u trans - ipak gađao je neprecizno, malo pored stative, za uzdahe na stadionu.

Urugvajci su dominirali u igri u drugom poluvremenu, u prvom su preko Godina imali stativu, a okvir gola je u drugom delu doslovce uzdrmao i Valverde razornim šutem sa skoro trideset metara. Korejci su bili zaleđeni, statitčni, nemoćni, nemo su posmatrali đule igrača Reala kako ide da im sruši gol, ali imali su sreće, lopta "nije htela" u mrežu, tresnula je od stativu i otišla da se ne vrati od gola.

U jeku najveće terenske inicijative Urugvajci su kontinuirano tražili put do gola, šanse nisu bile iz kategorije onih najboljih, ali je opasnost po Korejce bila permanentna. Dva pokušaja imao je i Darvin Nunjez, jednom posle prodora, drugi put iz udarca sa 17 metara - ništa danas nije išlo tamo gde su Urugvajci poželeli da ode.

Egal, po bod i jednima i drugima, a pred meč Gane i Portugala u grupi koja, kako stvari stoje, obećava samo dramu u borbi za plasman dalje.

U nastavku pogledajte i sve  najzanimljivije detalje sa meča.

URUGVAJ - JUŽNA KOREJA 0:0

TOK MEČA

II POLUVREME

93. minut - Igraće se sedam minuta nadoknade!

92. minut - Kakva šansa za koreju! Veliki kiks odbrane Urugvaja, bukvalno su predali lopte u noge protivniku malo van kaznenog, međutim igrač Koreje nije iskoristio ovaj poklon - šutirao je malo pored stative.

90. minut - STATIVA! Trese se okvir gola Koreje posle razornog šuta Valverdea! Fenomenalno je raspalio po lopti igrač Reala, punim delom kopačke je tukao, golman Koreje ništa tu nije mogao da je lopta išla u mrežu, ipak imao je sreće.

Urugvaj - Koreja prvenstvo u fudbalu Katar Foto: Tanjug/AP

87. minut - nema nade da će ovde biti neki gol, nadamo se, ali napadači urugvaja, naročito Koreje ne misle da je to najbolji način da se igra u završnici meča. Oprez je veliki na pobe strane.

81. minut - Šansa za Urugvaj, bilo je opasno, i blizu vođstva! nunjez je gađao sa ivice kaznenog prostora, malo iskosa, Kavani je osetio da bi on mogao da priskoči, umalo je okrznuo loptu koja je bila u letu, ali je nije ni dotakao pa je ona ostala na putanji koja nije bila kobna po Korejce.

78. minut - Kavani je u igri, zamenio je Suareza pre desetak minuta, ali nema ništa zasad od njega konkretno.

77. minut - urugvaj ima potpunu kontrolu igre, Korejci tek s vremena na vreme prelaze da "omirišu vazduh" na polovini rivala, ali umalo da mu zadaju bolan udarac iz jedne takve situacije. Sam, bez igde ikog svog oko sebe, bio je Gu Sung Čo, tukao je sa 20 metara i poslao loptu malo proed stative.

Urugvaj - Koreja prvenstvo u fudbalu Katar Foto: Tanjug/AP

68. minut - Sad već Urugvaj diktira tempo, prošao je najjači nalet Korejaca, da li su se umorili, da li je to samo taktičko povlačenje? Već nekoliko minuta su u povlačenju, brane se, ne napaju. Urugvaj plete mrežu oko kaznenog prostora rivala.

63. minut - Prvi udar Urugvajaca u nastavku, kao vetar je prohujao Darvin Nunjez po levom boku korjeske strane, ostavio iza sebe jednog igrača koji je proklizao, drugi mu je išao u susret, i njega je pretrčao, međutim završni pas nije bio najbolji, golman Korejaca je odregovao i sprečio moguće vođstvo Južnoamerikanaca.

57. minut - Mogući krah za Koreju, izgleda da se teže povredio najbolji igrač i ldier ekipe Son. Pao je posle duela sa Kaseresom, ne pridiže se, ukazuje mu se pomoć. Ipak, ustaje son, može dalje. Dobro je. Kakvo olakšanje za Korejce!

hong min son Foto: Tanjug/Ap

54. minut - Napali su Korejci iz kornera, bilo je u gužvi nešto žustrijeg duela, pa je i VAR morao da prekontroliše situaciju, međutim nema penala, igra se dalje. Urugvajci nikako da dođu do igre u nastavku.

51. minut - Urugvajci su se odbranili od udara korejanaca, vrlo opasni su Son i družina, kao osice naleću, ali spremna je bila odbrana Južnoamerikanaca.

46. minut - POČEO JE DRUGI DEO IGRE!

I POLUVREME

45+1. minut - POLUVREME! Po jedna vrhunska prilika na obe strane, ali mreže miruju nakon 45 minuta igre.

43. minut - Stativa Godina! Štoper je nakon kornera najviše skočio i pogodio levi deo okvira gola. Ovo je bila najbolja šansa na susretu.

38. minut - Nastavljaju Korejci da opasno ugrožavaju defanzivu protivnika i bolje bi bilo za Urugvajce da poluvreme što prođe kako bi se taktika promenila.

33. minut - Kakav promašaj Hvanga! Vrhunski odigrana akcija koja se prebacila na levu stranu, a odatle je stigla povratna za Hvanga koji je stao između Godina i Himeneza, imao sve vreme ovoga sveta da nacentrira sa 7-8 metara, ali je promašio čitav okvir gola.

Urugvaj - Južna Koreja Foto: Tanjug/AP

27. minut - Rastrčale su se obe ekipe žestoko, dosta se gubi lopta na sredini terena i pucaju kontre na obe strane. Son je pokazao kvalitet fintama, dvojicu izbacio iz igre, ali Himenez reaguje dobro na centaršut.

22. minut - Nunjez se sada propisnuo obrukao jer je promašio loptu na samo 6-7 metara od gola Koreje, a bio je u idealnoj prilici da donese svojoj ekipi prednost.

18. minut - Korejci će, uz dosta kretnje, napraviti velike probleme statičnim Urugvajcima. Što više izbegavaju markiranje, što će više imati prostora za ubacivanja kao što je to sada bio sa Sang Ho Naom.

12. minut - Prvi ozbiljniji napad urugvajske selekcije nastao je posle kontre, a jedan "balon" je Suarez umalo dokačio i napravio probleme golmanu. Ipak, bez veće opasnosti.

6. minut - Korejci su brži, a Urugvajci su jači u duelu. Za sada se Južnoamerikanci odlično postavljaju u poslednjoj liniji i otklanjaju sve pretnje.

1. minut - UTAKMICA JE POČELA!

SASTAVI

Urugvaj: Rošet - Kaseres, Himenez, Godin, Olivera - Vesino, Bentankur, Valverde - Nunjez, Pelistri, Saurez.

Južna Koreja: Kim - (Mon Hvan) Kim, (Min Jae) Kim, (Jong Gvon) Kim, (Jin Su) Kim - Hvang, Jung - Son, Li, Na - Hvong.

PRE MEČA

Iako su kilometrima i kilometrima daleko, Urugvajci i Korejci su odigrali čak sedam međusobnih duela u poslednjih 30 godina.

Poslednji je odigran 2018. godine i Son i drugovi su slavili sa 2:1, a prvi se dešavao pre 32 godine na Svetskom prvenstvu kada je Urugvaj pobedio sa 1:0.

Urugvajci su iskusni (možda i previše), u sastavu su ljudi poput Dijega Godina, Martina Kaseresa i Luisa Suareza, ali videćemo kako će se to odraziti na stil igre.

Upravo, za iskusni sastav je pripremni period bio mešovit, pa je doživljen poraz od Irana 1:0 i izvojevana pobeda protiv Kanade 2:0.

Sa druge strane, septembar za Korejce je prošao remijem sa Kostarikom 1:1 i pobedom protiv Kameruna 1:0, dok je poslednji pripremni meč odigran i dobijen protiv Islanda 1:0.

(Telegraf.rs)

Video: Pejić: "Moliću Vasa na kolenima da se ne penzioniše"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Igor

    24. novembar 2022 | 15:12

    Kako loša utakmica katastrofa susreti sela i orva isto Svajcerska-Kamerun katastrofa loša utakmica

  • jaaa

    24. novembar 2022 | 13:42

    Hahahah ovo za komentatora dusu dalo (kim do kima)

  • Dr

    24. novembar 2022 | 14:08

    Jel igra Kim li Džun

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA