Pustinjska vetruština u Dohi iznenadila novinare Telegrafa, pesak ulazio u oči, u usta, vrlo gadno iskustvo!

 
 
 ≫ 
  • 1

Nije lako, neke se maske i adekvatna zaštita moraju pribaviti za ovakve vremenske uslove

Mnogi su bili skeptični kada je Kataru dodeljena organizacija Svetskog prvenstva, pre svega zbog uslova za igru, klime, zatim i mnogih ljudskih života koji su izgubljeni usred izgradnje infrastrukture, ali i lokalne kulture koja nije baš u skladu sa onim što je karakteristično za fudbal i Svetsko prvenstvo.

Reporteri Telegrafa su u to mogli da se uvere i prvog dana po dolasku u Katar. Iako na prvi pogled sve deluje organizovano, angažovano je na hiljade volontera i radnika iz nekih od najsiromašnijih zemalja sveta za minimalac do 250 evra, koji obavljaju poslove koji su bogatim Katarcima ispod časti.

Takođe, alkohol je zabranjen izuzev u nekim navijačkim zonama, ali je i tu veoma skupo i kreće se oko 15 evra po jednom pivu.

Ono što će mnogima biti veliki problem jeste klima. Izuzetno je vruće i sparno, čak i za ovo doba godine u Kataru. Vlaznost vazduha je ogromna, a kada se još na to doda i vruć vetar koji konstantno duva i koji nanosi velike količine peska, onda u nekim momentima sve postaje dosta teže.

Doha Foto: Telegraf.rs

Takođe su tu i jaki prelazi kada god uđete u taksi, metro, prodavnice, kafiće, gde je klima "odvrnuta na maksimalno", što nije najbolje po zdravlje.

Zato i ne čudi što u prepodnevnim časovima po gradu godovo da niste mogli da vidite veći broj navijača na jednom mestu. Ima ih sporadično po metrou i ulicama, ali većina verovatno čeka neko prijatnije vreme kada malo zahladi i kada budu počele utakmice.

Neverovatno deluje da u nekim momentima od peščane oluje beke malo udaljenije zgrade vidite samo u obrisima, dok neke uopšte ne možete ni da vidite, što može da se vidi i u priloženom videu.

Ono što za igrače može da bude jedina olakšica jeste činjenica da na stadionima ima klime i da će i njima i navijačima biti lakše na utakmicama.

Ali do tada, mnogi će morati da gutaju pesak, koji po paklenoj klimi i vrućini neće moći da speru jednim hladnim pivom.

(Od izveštača iz Dohe)

Video: "Obavio sam razgovor sa Dušanom Tadićem, mislim Vlahović": Piksijev gaf na početku konferecije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA