Šta ovo znači: Jermeni ne priznaju Kosovo, ali su izabrali da odigraju sa njim prijateljski meč baš u Prištini

 
  • 16

Spletom okolnosti, selekcija te zemlje je zakazala meč u Prištini protiv tzv. Kosova i odigrala 2:2 na stadionu koji se zove "Fadilj Vokri"

Serija prijateljskih mečeva dešava se širom sveta tik pred početak Svetskog prvenstva, a jedan koji je zbog čudnih okolnosti privukao pažnju jeste onaj između reprezentacije tzv. Kosova i selekcije Jermenije jer gostujuća ekipa zvanično ne priznaje južnu srpsku pokrajinu kao zasebnu državu.

Jermenija drži stav da je Kosovo sastavni deo Srbije, a i tamošnji narod često tokom mečeva nacionalne selekcije drže banere sa "Kosovo je Srbija" i "Artsah je Jermenija".

Spletom okolnosti, selekcija te zemlje je zakazala meč u Prištini protiv tzv. Kosova i odigrala 2:2 na stadionu koji se zove "Fadilj Vokri".

Jermeni su dva puta vodili golovima Šagojana u 24. i Hovanisjana u 82. minutu, dok se domaćin dva puta vraćao pogocima Kastratija u 67. i Rudanija u trećem minutu nadoknade.

Da li će stići objašnjenje za ovaj akt Jermenije, to ćemo već videti, ali je zasigurno moglo da se izbegne ovo pitanje zbog čega je selekcija jedne zemlje odigrala meč sa reprezentacijom države koju ne priznaje.

Na stotine drugih selekcija je bilo u opticaju.

Video: Rajković se podsetio prvenstva na Novom Zelandu

(Telegraf.rs)

Video: Zvezda dala gol Radničkom posle tri minuta igre

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA