Nikada ne biste propoznali legendarnog fudbalera: Bio poznat po bujnoj kosi, sada Jamalu uručio veliku nagradu

 
S. I.
S. I.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Pariz je već po navici domaćin ceremonije dodele Zlatne lopte, 68. izdanja prestižne nagrade u organizaciji magazina Frans fudbal. Krem svetskog fudbala sjatio se kako bi saznao imena dobitnika priznanja.

Na samom početku događaja dodeljen je "Kopa trofej" namenjen najboljem fudbaleru mlađem od 21 godine i očekivano je priznanje otišlo u ruke Lamina Jamala.

Momak koji je sa 16 godina dobio šansu u Barseloni, potom se ustalio u postavi i na kraju sa Španijom osvojio EURO, bio je neprikosnoven u konkurenciji i po nekoliko godina starijih kolega i nema sumnje da je zaslužio nagradu.

Priznanje mu je uručio jedan od najčuvenijih fudbalera iz Holandije ikada i čovek koji je bio poznat po svojoj bujnoj kosi Rud Gulit, koji sada shodno godinama ima skroz drugačiju frizuru i daleko kraću kosu.

Gulit je tokom karijere nastupoao za Harlem, Fejenord, PSV, Milan, Sampdoriju i Čelsi, a beležio je i sjajne uspehe u reprezentativnom dresu.

Rud je bio i dobitnik Zlatne lopte 1987. godine, dok je godinu daan kasnije zauzeo drugo mesto u izboru.

(Telegraf.rs)

Video: Kalulu srećan zbog jedne stvari: "Nismo uništili slavlje navijačima!"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA