Natho o ciljevima Partizana: "Želimo da završimo drugi i osvojimo Kup"

 
S. P.
Z. I.
S. P. Z. I.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 3 min.
  • 7

Fudbaleri Partizana danas su se obraćali medijima nakon istorijskog povratka navijača na tribine stadiona Partizana, a jedan od njih bio je Bibars Natho, koji je srećan zbog svega što se dešava u klubu.

Priču je počeo o tome kako Partizan znači navijači, kako je to prva stvar koja svakome padne na pamet kada se seti kluba.

- Posle dugo vremena ovaj klub je u poziciji u kakvoj treba biti kod kuće. Kada vas pitaju za Partizan prvo mislite na navijače. Bez njih ovo nije isti klub, a to ste videli na prethodnoj utakmici. Njihova podrška ovaj tim čini drugačijim. Sve je o njima - bio je Nathov prvi utisak.

Prokomentarisao je utakmicu protiv Čukaričkog, ali nije mogao da ne priča o navijačima.

- Čuka je dobar tim, imaju odlične igrače. U prvom poluvremenu nismo našli rešenja, nismo igrali kako želimo, ali drugo poluvreme smo igrali bolje, naš fudbal. Igrali smo uz naše navijače.

Ističe da je atmosfera bila kao protiv Zvezde i srećan je zbog toga.

- Pre dva dana i juče je bilo skoro isto. Ok košarka je u zatvorenom i glasnije je, ali u poslednjih 6 godina koliko sam ovde, ovo je bio jedan od najboljih dana u Partizanu. Bilo je skoro kao polufinalni derbi kad smo dobili Zvezdu. Bilo je isto, bilo je uzbudljivo. Imam 36 godina i taj dan je bio jedan od najboljih za mene. Navijači su dolazili kao ludi, podržavali nas kao ludi, bili su odlični.

Prokomentarisao je i trenera Savu Miloševića, kako ni on nije skroz isti kao u prethodnom mandatu.

- Radio sam sa njim kad sam dolazio ovde. Savo je isti Savo sa malim unapređenjem, jer sa iskustvom rastete. On zna fudbal dobro, miran je lik, zna kako da nas smiri kada je potrebno. Bili smo pod velikim pritiskom prethodne tri nedelje, a on nas je sveo na razmišljanje samo o fudbalu. Bili smo fokusirani. Promenio je male stvari kako gleda utakmicu, što je normalno.

A pričao je i o svojim počecima u Partizanu u odnosu na danas.

- Teško je, drugačije je. Kad sam došao imali smo samo četiri stranca, ali smo bili jak tim. Dve godine smo igrali u Evropi vezano. Teško je porediti jer smo tada bili veoma jak tim.

Smatra da crno-belima trenutno nije mesto u Evropi, ali da će vremenom morati da se izbore za to.

- Naravno, nedostaje nam da igramo dva puta nedeljno. U ovom trenutku, poslednja tri meseca nismo zaslužili Evropu. Možda je bolje za nas da gradimo tim od nule, da ne skačemo previše i uskoro ćemo biti u Evropi ponovo - jasan je Natho.

Mnogi ga stalno pitaju kada će biti kraj, ali Natho se ne daje.

- Pitaju me to pitanje pet godina unazad. Poslednjih pet godina, svaki put imam dvocifren broj golova i asistencija. Opet nastavljaju sa pitanjima, što je normalno s obzirom na godine, ali to je samo broj. Godine ne igraju. Ono što imam, kvalitet, iskustvo, poverenje kod igrača, a na kraju brojevi govore.

Na kraju je pričao o ciljevima...

- Teško je, čudno... Nismo dobro krenuli, bili smo u teškom trenutku, poslednje dve godine su bile veoma teške. Sada osećamo novu energiju, novi start. Nadam se da će se nastaviti, da ćemo ponovo biti jak tim, da ćemo igrati u Evropi. Želimo da završimo drugi, da uzmemo kup. Svaki put morate juriti titule u Partizanu, a ovog puta je to Kup, to je realnost i pokušaćemo to da postignemo - zaključio je Bibars Natho.

(Telegraf.rs)

Video: Savo Milošević: "Navijači će ostati na tribinama ako zaslužimo"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Filip

    28. oktobar 2024 | 11:40

    Konacno se opatmetio i ne pominje prvo mesto i titule

  • Iggy

    28. oktobar 2024 | 11:43

    Drugi da budete iole nekako…ali kup da osvojite hahahaha ja mislim da ti to vise neces doziveti

  • Hogar

    28. oktobar 2024 | 11:38

    KAKO SU VAM SUDIJE SVIRALE PROTIV CUKARICKOG ...BICETE MOZDA I PRVI . .TREBA FUDBAL UGASITI U SRBIJI

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA