Mere štednje u Partizanu: Mijatović, Lazović i Milošević za stolom, traži se kompromis za platu trenera

 
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 23

Sprovođenje mera štednje u Partizanu neće zaobići nikoga, sem, kako je rekao prvi čovek Privremene komisije Rasim Ljajić, one sa najmanjim platama, dok će svi ostali, pogotovo u sportskom sektoru, morati da se pomire sa umanjenjem zarada kako bi se budžet umanjio za 2.000.000 evra već ove zime. Tim povodom članovi radne grupe će tokom tekuće sedmice obaviti razgovor i sa Savom Miloševićem kako bi pronašli kompromis i zamolili za trenera za ustupak umanjenja zarade makar do kraja tekuće takmičarske sezone, dok se klub koliko-toliko ne stabilizuje.

Metode možda jesu nepopularne, ali su nužne, neophodne u trenutku u kome je svaki evro u Humskoj veoma važan na putu ozdravljenja. Tim pre što je Partizan nedavno već imao značajan trošak, ali je uspeo, zahvaljujući asistenciji države, da prođe prvi monitoring UEFA u sezoni i ostane konkurentan za licencu u evropskim takmičenjima.

Međutim, plan revitalizacije se nastavlja, te će, rekosmo već, članovi Privremene komsije zaduženi za sportski sektor - Predrag Mijatović i Danko Lazović obaviti razgovor i sa Savom Miloševićem u želji da pronađu finansijski kompromis sa trenerom i dogovore redukovanje, odnosno umanjenje trenutne plate trenera, koja bi u normalnim okolnostima, shodno veličini kluba, bila sasvim normalna. No, u trenutnim je opterećenje za budžet, kao i velika većina plata fudbaera, pogotovo internacionalaca. Jerr, neki od njih zarađuju sume koje ni na jednom drugom mestu ne bi mogli ni da zamisle. A, krhko je znanje...

Elem, Milošević, kako je to rekao i sam Mijatović nedavno, ima podršku kluba, ističući da je pravi čovek na pravom mestu u pravom trenutku, kao dete kluba i veliki partizanovac koji razume tešku situaciju. Otuda i razgovor, koji možda neko drugi ne bi razumeo, ali u Humskoj veruju da Savo hoće i da će pronaći rešenje povoljno za obe strane.

(Telegraf.rs)

Video: Biser Arsenala se opet nije odazvao Srbiji: Batak o problemima pred kvalifikacije za EP

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Stojan

    28. oktobar 2024 | 08:47

    Kola moraju na nekom da se slome,ali izgleda da nece na onima koji su i doveli FK Partizan u ovu situaciju! Jasno je da sada mora da se stedi i gleda na svaki dinar,ali pre toga se razbacivalo! Skup Audi u kome se funkcioneri vozili,renoviranje loza za iste,uz kancelariju direkora napravljeno i kupatilo kao da ga nema kod kuce?! I nikom nista! Ovi otisli i ostavli dug od 60 miliona evra! Postavljam glupo pitanje jer znamo svi odgovor! Da li ce neko za ovo odgovarati?!

  • Kumić

    28. oktobar 2024 | 09:11

    Bitno da je odmah revitalizovan i osvežen sudijski fond. Znaju ovi novopridošli, šta je prioritet.

  • Dragan

    28. oktobar 2024 | 09:09

    Coveka nije primio ni prvu platu a vi mu je već smanjujete.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA