Bruka Rome u derbiju sa Fjorentinom: Odbrana bušna kao švajcarski sir, Viola ih napunila sa čak pet golova

 
S. T.
S. T.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Ovo je očigledno vikend za mnoštvo golova u velikim derbijima. Videli smo sinoć četiri na meču Reala i Barse, potom isto toliko na okršaju Arsenala i Liverpula danas, osam je bilo na duelu Juventusa i Intera, a onda na kraju današnjeg dana šest na meču Fjorentine, koja je demolirala Romu kod kuće sa 5:1 (3:1).

Tako je Vučica doživela jednu od većih sramota u poslednje vreme u Seriji A, pošto je odbrana Rome izgledala više kao švajcarski sir nego kao nešto što bi moglo da zaustavi napadače Fjorentine.

Već od rane faze utakmice postalo je jasno da će Roma ovde teško bilo šta da izvuče, pošto su Mojze Ken u 9. minutu i Lukas Beltran u 17. minutu brzopotezno sa dva pogotka doneli prednost od 2:0 domaćinu.

Smanjio je potom Kone na 2:1 u 39. minutu i dao kratku nadu gostima da možda nešto i mogu da urade, ali je Ken samo dva minuta kasnije ponovo vratio domaćina na +2.

Kako je krenulo drugo poluvreme, pao je i četvrti gol u mreži Rome, a ovoga puta je strelac bio Bove na asistenciju Kolpanija, da bi Mario Ermozo zatim ostavio saigrače na cedilu zbog dva brza žuta kartona i totalne gluposti u 65. minutu utakmice.

Ipak, Viola je bila iole razumna, pa je uspela da postigne samo još jedan gol i to je bio autogol nesrećnog Matsa Humelsa u 71. minutu, što je nekako simbolički i pokazalo nemoć Rome na ovom meču.

Posle ovog duela, Fjorentina je na četvrtom mestu sa 16 bodova, dok je Roma na poziciji broj 11. sa 10 bodova.

(Telegraf.rs)

Video: Biser Arsenala se opet nije odazvao Srbiji: Batak o problemima pred kvalifikacije za EP

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA