Odlazak Kralja: Stare zasluge i prijateljstva ne važe, borba je za spas Partizana

 
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 10

Stare zasluge ili, u ovom posednjem slučaju Ivice Kralja - "medveđe usluge", prijateljstva, poznanstva, kumstva iz igračkih dana, ne piju vodu ovih dana u Partizanu, jer je po imenovanju Privremene komisije na čelu sa Rasimom Ljajićem, odnosno Predragom Mijatovićem i Dankom Lazovićem, počela "čistka" koja podrazumeva i nepopularne metode - otkaze. Teške, odluke bez emocija i empatije su najavili i Ljajić, ali Mijatović protekle sedmice, ističući da su "rezovi" naprosto neophodni zbog izuzetno teškog materijalnog stanja u kome se Partizan nalazi.

Najavili su takođe da će "na udaru" biti oni sa najvećim platama, kako u igračkom, tako u rukovodećem kadru, dok će zaposlenici sa malim zaradama, bar u tom prvom talasu mera štednje, biti pomilovani. Da će spisak zaposlenih, vidljivih, ali onih i "nevidljivih", po koncu koji je dobro poznat u Srbiji, takođe biti skraćivan.

Kraj sedmice su tako obeležila dva otkaza - Ivici Ilievu i danas Ivici Kralju, pod plaštom najavljenih ušteda, reformisanja sportskog sektora, ali i, da se ne lažemo, zaostavštine bivše Uprave kojoj su sada već bivši sportski direktor i njegov zamenik pripadali tokom bitisanja u Humskoj.

Interesantno je da je upravo Iliev pre 40 dana zamenio Kralja ne mestu sportskog direktora, jer je u prethodnom dvogodišnjem mandatu na pomenutoj funkciji potonji u potpunosti "razvalio" sportski sektor kluba iz Humske. Omladinsku školu, nekada ponos i diku, zatim i prvi tim, kao i sve službe u njegovoj funkciji.

Otuda je, uprkos protivljenju Milorada Vučelića u jednom trenutku, smenjen Kralj, vraćen Iliev, ali se ni jedan ni drugi nisu dugo zadržali u Partizanu posle promene vlasti. S obzirom na retoriku novopostavljenih čelnika, gotovo ignorisanje dvojice nekadašnjih igrača na mestu sportskog direktora i njegovog zamenika, reklo bi se - očekivane odluke.

Međutim, dok je Iliev zvanično imenovan na pomenutoj funkciju, upada u oči da je Kralju istekao ugovor sa Partizanom sredinom septembra, da je u jednom periodu praktično bio ni na nebu ni na zemlji, sporadično se pojavljujući u Humskoj. A, onda je odjednom isplivala činjenica da je neposredno pre promene vlasti u klubu nekadašnji golman dobio novi ugovor, ovoga puta kao zamenik sportskog direktora, sa prilično velikom platom (nećemo o ciframa, jer nije pristojno). Apsurd.

Ipak, ni u ovom slučaju nije bilo "gledanja kroz prste", te je Kralju, jednom od najboljih golmana Partizana i Srbije koje je naš fudbal iznedrio, ali i "najtanjih" sportskih radnika, uručen otkaz posle tri godine i tri različite funkcije u Partizanu (koordinator za sportska pitanje, sportski direktor i zamenik sportskog direktora). koje, sem plitkog marketinga u početku, ništa dobro nisu donele klubu iz Humske. Zato je rastanak bio logičan i neminovan.

(Z. Ivković)

Video: Mijatović: Ivica Iliev nije više sportski direktor Partizana

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mirko

    26. oktobar 2024 | 11:30

    Samo privatizacija spašava naš sport- fudbal. Sve dok su tu ljudi koje zanima samo svoja provizija i plata neće nam biti bolje. Kada neko uloži svoje pare gledaće svaki dinar gde se rasipa

  • Бранко

    26. oktobar 2024 | 11:20

    Оде још једна битанга после Илијева не би ме чудило да Мијатовић запосли свог кума Бранка Брновића или екс Србина данас " бошњак " пардон " словенац " Златко Заховић

  • Ivan

    26. oktobar 2024 | 11:42

    Umesto kralja ispao je dvorska luda. Sto i jeste.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA