Umro legendarni fudbaler Brazila: Igrao je čuveno finale protiv Francuske 1998. godine!

 
S. G.
S. G.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Bivši brazilski fudbaler Ze Karlos, vicešampion sveta iz 1998. godine, preminuo je u petak u 56. godini, saopštio je njegov bivši klub Sao Paulo.

Uzrok smrti nije preciziran, dok lokalni mediji navode da je reč o srčanom udaru.

- Sa velikom tugom, Sao Paulo objavljuje vest o smrti Žozea Karlosa de Almeide, poznatog kao Ze Karlos, ovog petka u Osasku, blizu Sao Paula - saopštio je klub za koji je Ze Karlos igrao od 1997. do 1999. godine.

Ze Karlos je bio bez reprezentativnog iskustva kada je pozvan kao zamena za Flavija Konseisaa na Svetskom prvenstvu 1998. godine. Tokom grupne faze i nokaut utakmica protiv Čilea u osmini finala i Danske u četvrtfinalu bio je na klupi. Svoj jedini nastup za Brazil zabeležio je u polufinalu protiv Holandije, kada je Kafu bio suspendovan, a Brazil je slavio nakon izvođenja penala.

U finalu protiv Francuske, u kojem je Brazil poražen sa 3:0, ponovo se našao na klupi, i nikada više nije igrao za reprezentaciju. Profesionalnu karijeru završio je 2005. godine.

(Telegraf.rs)

Video: Prelep gol Gluščevića ukrasio pobedu Radničkog protiv Jedinstva, pogodak je prava majstorija

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA