Manćini "peva" posle otkaza u Saudijskoj Arabiji: Šokiraćete se koliko će para dobiti Italijan!

 
S. G.
S. G.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Roberto Manćini i Fudbalski savez Saudijske Arabije navodno su u pregovorima o raskidu ugovora, kako izveštava Riyadh TV, a čini se da bi ovo moglo postati najskuplje otpuštanje u svetu fudbala.

Italijanski stručnjak preuzeo je vođenje saudijske reprezentacije u avgustu 2023. godine, ostvarivši u 18 mečeva sedam pobeda, pet remija i šest poraza.

Iako je Manćini imao podršku ključnih figura saudijskog fudbala nakon poraza od Japana (0:2) 10. oktobra u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, situacija se drastično pogoršala pet dana kasnije, kada je usledio remi na domaćem terenu protiv Bahreina (0:0). Ovaj rezultat izazvao je rasprave među navijačima na stadionu zbog nezadovoljstva slabim performansama.

Prema saznanjima "Corriere della Sera", Manćini prima 30 miliona evra godišnje kao selektor Saudijske Arabije, a njegov ugovor važi do leta 2027. godine.

S druge strane, britanski Mirror izveštava da je postignut dogovor o sporazumnom raskidu ugovora, a prema ovom aranžmanu, Manćiniju bi moglo pripasti oko 70 miliona evra otpremnine, što bi predstavljalo najveću otpremninu ikada isplaćenu fudbalskom treneru.

(Telegraf.rs)

Video: Prelep gol Gluščevića ukrasio pobedu Radničkog protiv Jedinstva, pogodak je prava majstorija

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA