Kakve šanse ima Borac iz Banjaluke za drugu fazi Lige konferencija? TSC je već skoro i otpisan...

 
S. L.
S. L.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Fudbaleri Borca iz Banjaluke su napravili neverovatan rezultat samim tim što su se plasirali u grupnu fazu Lige konferencija, a da stvari po ovu ekipu budu i bolje, nakon prve dve utakmice oni imaju četiri osvojena boda i na dobrom su putu da se već plasiraju i iduću rundu takmičenja, što se ne može reći i za TSC iz Bačke Topole.

Ekipa Borca je u prvom meču remizirala sa Panatinaikosom, a onda su u drugom slavili protiv Apoela i tako su došli do četiri boda, koja ih stavljaju veoma pogodan položaj pred nastavak takmičenja, gde su im idući rivali ekipe poput Vikingura, Laska, Šamroka i Omonije.

Reklo bi se da nije baš nemoguće, a napredna statistika isto veruje u tim iz Republike Srpske. Kako se može videti, Borac ima čak 73 odsto šanse da se nađe među 24 ekipe koje obezbeđuju prolaz u iduću fazu takmičenja.

Put do najboljih osam je već dosta teži, jer im se tu daje tek devet odsto šanse.

S druge strane, predstavnik Srbije ekipa TSC-a iz Bačke Topole je skoro i otpisana. Trenutno se nalazi na 34. mestu u ovom takmičenju, i to sa dva poraza iz isto toliko mečeva. Sledeći meč TSC u Evropi igra protiv Lugana, onda protiv Sent Galena, pa Genta i na kraju sa Noom iz Letonije.

Samim tim, njima se daju dosta manje šanse, koje iznose tek 11 odsto da se nađu među 24 najbolje ekipe.

(Teleraf.rs)

Video: Čudna situacija u ABA ligi: Srpski klub igrao sa šestoricom na terenu, a da to niko nije primetio

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA