U Čukaričkom oprezni pred gostovanje Partizanu: "Ne smemo da pretimo, niti imamo argumenata za tako nešto"

 
S. T.
S. T.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 1

Derbi 13. kola Superlige Srbije biće igran u Humskoj, u duelu gradskih rivala Partizan će dokečati Čukarički (subota, 15,55 časova). Brđani nisu u najboljoj formi, ostvarili su tek jednu pobedu u poslednjih pet mečeva, u prethodna tri susreta nemaju trijumf.

Ipak, svi u timu sa Banovog brda se raduju gostovanju Partizanu, a za klupski sajt razgovarao je desni bek Čukaričkog, Nikola Stanković.

– Uvek su mečevi protiv Crvene zvezde i Partizana nešto posebno, tako će biti i ovoga puta. Jeste da i oni nose samo tri boda, ali eventualna pobeda ili remi protiv večitih rivala donose ekipi mnogo toga, posebno na polju samopouzdanja. Nismo u najboljem momentu i to je činjenica, morali smo mnogo bolje u prethodnim mečevima, od mogućih devet osvojili smo samo dva boda. Znamo gde smo grešili, ali teško je vaditi se protiv ekipe kao što je Partizan, pa još na gostujućem terenu – kazao je Stanković, koji je potom dodao:

– Znamo protiv koga igramo i ne smemo da pretimo Partizanu. Niti imamo argumenata za tako nešto. Opet, na nama je da se borimo, da odigramo dobar meč, pa ćemo videti za koliko će to biti dovoljno. U ovom momentu najbitnije je da pokažemo da smo tim, i da ponovo polako podižemo formu, što bi nam mnogo značilo u mečevima do kraja polusezone.

O kvalitetima Partizanovog tima Stanković je govorio biranim rečima.

– Sjajan skup individualaca, imaju i reprezentativce, odličnog golmana Aleksandra Jovanovića, napadača Đorđa Jovanovića, koji je sa velikim uspehom igrao i u Čukaričkom. Takođe, imaju i sjajne internacionalce, prednjače Natho i Zahid, igrači koji jednim potezom mogu da promene tok utakmice. Imamo iskustva iz nekih prethodnih susreta sa crno-belima, znamo da ćemo morati da budemo maksimalno koncentrisani u svakom momentu.

Ponajbolji pojedinac Partizana u ovoj sezoni je Stefan Kovač, dojučerašnji Stankovićev saigrač.

– Odlično ga poznajemo, vrlo je kvalitetan igrač, znali smo da će se brzo uklopiti u tako dobrom timu kao što je Partizan. Postigao je i dva gola u Novom Pazaru, između ostalog i pobednički u nadoknadi vremena. Potrudićemo se da ga zaustavimo, ali ponavljam ne preti nam opasnost samo od njega.

Nikola Stanković je uz Lazara Kaličanina najstandardniji „bonus“ u Čukaričkom ove sezone, ali i pored činjenice da ima taj status, momak rođen u Kruševcu odigrao je već 66 utakmica u Super ligi i Kupu Srbije, od toga 44 za belo-crne.

– Ne obazirem se na činjenicu da sam još uvek bonus, gledam samo teren. Poštujem godine ostalih igrača, ali na nama mlađima je da se dokazujemo iz treninga u trening, iz utakmice u utakmicu. Nije ništa novo za Čukarički da daje šansu mladim igračima, u Super ligi nema kluba sa tolikim uticajem bonus igrača na igru prvog tima. I svima nama je zbog toga mnogo lakše, klub ima poverenja u nas, a mi koristimo svaku priliku za napredak. Opet, imamo i sasvim dovoljno starijih i iskusnijih igrača uz koje se osećamo mnogo sigurnije na terenu.

(Telegraf.rs)

Video: "Dva kontakta nad Ifeom, očigledna... To se svira, ali šta da radim": ŽOC nakon poraza od Virtusa

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lata

    24. oktobar 2024 | 13:46

    Nije u redu da im pretite,ali kako igraju 3-4 komada zaslužuju pa Vi ste Čukarički.Sretno i spretno.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA