Danska dobila novog selektora pred meč sa Srbijom: Solskjer odbio, ali je on seo na užarenu klupu

 
S. I.
S. I.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Fudbalska reprezentacija Danske dobila je novog selektora uoči poslednjeg reprezentativnog prozora u Ligi nacija, pa će tako tim protiv Španije i Srbije (18. novembar) predvoditi Brajan Rimer. Novo ime, a do sada je imao samo jedan samostalni angažman.

Lars Knudsen je predvodio tim kao privremeni selektor u prethodnom periodu, pošto je prethodno Kasper Hjulmand otišao posle Evropskog prvenstva, a sada šansu dobija još jedno novije ime.

Rimer je dve godine bio trener Anderlehta, ali je dobio otkaz u septembru. Inače, on poseduje izuzetno isksutvo iz Engleske, pošto je četiri godine radio kao pomoćnik Tomasu Franku u stručnom štabu Brentforda.

Radio je i kao asistent Staleu Solbakenu u Kopenhagenu, a bio je trener i tima do 19 godina u glavnom gradu Danske. Tu ulogu je imao i u timu Hvidovre, gde je bio i vršilac dužnosti u prvom sastavu, a poseduje i jednogodišnje iskustvo sa mesta direktora mlađih kategorija Noriča.

Rimer je planiran kao dugoročno rešenje, najpre za kraj Lige nacija, gde je selekcija nadomak toga da ostane druga, a zatim i u kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2026. godine.

Pored njega, navodno je kandidat za poziciju bio i Norvežanin Ole Gunar Solskjer, ali ih je on odbio.

(Telegraf.rs)

Video: Sofija Milošević "grmi" na stadionu pred meč Srbija - Danska

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA