Promene u akademiji crno-belih: Vermezović direktor škole, Vargi "Partizanove bebe"

 
Z. I.
Z. I.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 1

Nekadašnji polaznik škole, potom prvotimac i kapiten, kasnije i pomoćnik u stručnim štabovima, pa trener prvog tima Partizana - Vladimir Vermezović biće novi direktor omladinske škole Partizana, dok će njegov saigrač i takođe bivši prvotimac kasnije i trener u Humskoj - Zvonko Varga preuzeti brigu o "Partizanovim bebama", saznaje Telegraf.

Nekadašnji saigrači - Vermezović i Varga su u poodmaklim pregovorima sa sportskim direktorom Ivicom Ilievim, ali su obavili sastanke i sa budućim predsednikom Rasimom Ljajićem, a sve u cilju da se vrati sjaj jednoj od nekada najboljih fudbalskih akademija u Evropi.

U preriodu koji sledi, Vermezović, inače i jedan od instruktora na PRO licenci, trebalo bi da "sazida" nove temelje omladinske škole Partizana, da selektira stručni kadar i postavi ciljeve prema sopstvenom nahođenju, jer je od sportskog direktora dobio odrešene ruke da zamisli sprovede u delo.

Isto važi i za Zvonka Vargu koji je posle povlačenja iz Humske 2016. godine osnovao fudbalsku školicu za decu, te mu pomenuti zadatak neće biti problem.

Rekosmo već da je Vermezović i sam bio polaznik omladinske škole Partizana, posle koje je osam godina bio prvotimac, pa i kapiten najjače selekcije. Kao trener nije preskakao razrede, počeo je kao pomoćnik Nikici Klinčarskom u petlićima crno-belih, potom je samostalno trenirao kadete Teleoptika, a zatim pomagao počivšem Blagoju Paunoviću u filijali kluba iz Humske.

U prvi tim ga je prekomandovao tadašnji sportski direktor Nenad Bjeković i to kao pomoćnika Ljubiši Tumbakoviću, a samostalno je preuzeo Partizan u sezoni 2004/2005, osvojivši titulu prvaka bez poraza, dok je u Evropi dogurao do osmine finala Kupa UEFA.

Vratio se u Humsku još jednom kao trener, u sezoni 2012/2013, imao je 11 bodova više do proleća od večitog rivala, ali je serijom slabijih rezultata ta prednost svedena na samo dva boda u smiraju takmičenja, pa je Vuk Rašović preuzeo kormilo i u direktnom duelu, golom Miloša Jojića, odbranio tron.

Što se inostrane karijere tiče, Vermezović je posle prvog mandata u Humskoj radio u slovačkom Spartaku iz Trnave, potom je vodio dva najveća kluba u Južnoj Africi - Kajzer čifse i Orlando Pajratse, kao i Budućnost iz Podgorice, saudijsku Hatu i slovenačku Muru.

Zvonko Varga, FK Partizan Foto: MN Press

Varga je, pak u Humsku stigao iz Crvenke, kao jedan od tada najtalentovanijih napadača u staroj Jugoslaviji. U Humskoj je proveo punih osam godina kao prvotimac, a potom se obreo u Belgiji, gde je branio boje Liježa i Seranža.

Po završetku igračke karijere stekao je trenersko obrazovanje, a iskustva sticao u OFK Beogradu, Radu, Satidu i Galenici, dok je duži niz godina bio i pomoćnik u prvom timu Partizana Lotaru Mateusu, Vladimiru Vermezoviću i Slaviši Jokanoviću.

Očekuje se da dvojica nekadašnji asova crno-belih već tokom tekuće sedmice stupe na nove dužnosti i započnu proces revitalizacije škole i "školice" crno-belih koja je u proteklih nekoliko godina uništavana, zloupotrebljavana i zapuštena samovoljom jednog čoveka.

(Telegraf.rs)

Video: Oženio jednu od najlepših srpskih pevačica, navija za Zvezdu: Sada je izveo majstoriju u Superligi

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • misa

    21. oktobar 2024 | 12:26

    Alo sta se menja to u partizanu svi dolaze da uzimaju pare ko to odjednom dovodi Ljajića ista priča kao Vucelić i vezura koga on to mora da sluša iste ove kao i prethodni sto su slušali partizanu treba covek biznismen koji će da Finansiski gura klub jer to treba partizanu da organizuje klub kao sto je to radio a i dace Bog djuric zašto njega ne pominju zašto njega ne zovu oni koji su sa njim pravili uspjehe nego neko ko nevoli partizan dovodi političara Ljajića jer će on da ih sluša da je bio sposoban vodio bi novi pazar

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA