Nisu osvojili titulu 78 godina, sada ih Srbi nesvesno pogurali: Prelepa priča se piše u Solunu!

 
S. I.
S. I.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 1

Grčki šampionat nam je posle dugotrajne dominacije Olimpijakosa, tokom poslednjih nekoliko sezona podario nekoliko raziličitih šampiona. Panatinaikos, PAOK i AEK su se kitili titulama, a u prikrajku je vrebao jedan povratnik u vrh.

Gradski rival crno-belih iz Soluna Aris je sada dočekao da posle osam kola šampionata nalaze na deobi prvog mesta i mašta navijača ovog kluba je sada poprilično podgrejana.

Oni su u okršaju protiv Atine Kalitee slavili sa 2:0 pogocima Jakuba Brabeca i Mola i pola sata kasnije dočekali remi velikih rivala koji ih je ostavio na vrhu.

AEK i PAOK su u velikom i uvek napetom derbiju odigrali 1:1, a pogotke su postigli Francdi Pjero sa jedne i Baba Rahman sa druge strane. Tako je solunski tim ostao na identičnom broju bodova kao Aris na vrhu, dok AEK na dva boda ispod njih.

Mijat Gaćinović i Andrija Živković su dobili svoje minute na jednoj, odnosno drugoj strani.

Pre samo deset godina Aris je usled velikih finansijskih problema ispao u treći rang takmičenja, međutim era Teodorosa Karpidisa je donela promene i sada ruže cvetaju za klub koji je tri puta bio šampion, poslednji 1946. godine...

U samom vrhu je i Olimpijakos, koji je ranije tokom dana odigrao samo 2:2 protiv Levadijakosa, dok je Panatinaikos tek uhvatio priključak slavljem protiv OFI-ja 2:0.

Standings provided by Sofascore

(Telegraf.rs)

Video: Navijači Zvezde napravili pravu atmosferu na "Marakani"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DDF

    20. oktobar 2024 | 22:19

    Na kraju prvenstva zavrsice na cetvrto ili peto mesto,za titulu se bore Aek,Oly i Paok

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA