"Bio sam mrtav na terenu, sam Bog je poslao anđela sa tribina": Gudeljova dramatična ispovest

 
M. M.
M. M.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Iako ima samo 27 godina, srpski fudbaler Dragiša Gudelj već je otišao u penziju zbog ozbiljnih zdravstvenih problema koji su mogli da ga koštaju života!

Mlađi brati Nemanje Gudelja, bivšeg reprezentativca Srbije i igrača Sevilje, u martu prošle godine je bio klinički mrtav kada se u dresu Kordobe srušio na teren. Nešto slično smo videli i u decembru, što je bio znak da je vreme da se završi karijera.

- Bio sam na terenu praktički mrtav, bez pulsa. Meni je to sve bilo kao sekund. Kad sam ustao, pitao sam šta mi se dogodilo. Mislio sam da me neko udario. Kasnije su mi rekli da sam bio bez svesti oko sedam minuta, dok je srčani zastoj trajao tri minute - rekao je Gudelj za "AS" i dodao:

- Imao sam sreće što se Bog pobrinuo da tog dana na tribinama bude njegov anđeo Pepe Segur, kardiolog bolnice u Kordobi, jedan od najboljih u Španiji i veliki navijač kluba. On mi je drugi otac, s njim imam poseban odnos. Bio je prisutan i kad sam odlučio da prestanem sa fudbalom, dva-tri dana nakon što mi se to dogodilo drugi put. Kad me je video kako padam, već je znao šta se događa, nije oklevao te je uskočio na teren. S doktorom Bretonesom iz Kordobe mirno je rešio situaciju na punom stadionu. Ni njima to nije bilo lako. Tri i po minute života nisu mala stvar. Bio sam na ivici da se ne vratim ili da se vratim na neki drugačiji način. Hvala Bogu i njima, koji su pravovremeno bili tu. Dugujem im život.

Otkrio je Gudelj i da ga je zvao Kristijan Eriksen, danski fudbaler koji je takođe bio klinički mrtav na terenu.

- Nazvao me i pričali smo skoro sat vremena nakon prve epizode. Bio sam uplašen kao malo dete, imao sam puno pitanja nakon onoga što mi se dogodilo, a on je bio jako smiren. Savetovao me, pogotovo po pitanju mentalnog stanja. Rekao mi je da je teško, ali da moram da budem pozitivan, prihvatim situaciju i da to može svakome  da se dogodi.

(Telegraf.rs)

Video: Jago objasnio zašto je šutirao poslednji šut protiv Barselone

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA