Ovo nije viđeno u srpskom fudbalu: Igrač vratio loptu golmanu, pa ostao u šoku zbog odluke sudije

 
M. M.
M. M.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 2

Zabeležili su fudbaleri Radničkog iz Kragujevca istorijski trijumf u petak veče i prvi put su uspeli da slave protiv TSC-a u međusobnom susretu, i to u gostima rezultatom 2:0 (1:0)!

Međutim, ovaj meč ostaće upamćen i po retko viđenoj situaciji u srpskom fudbalu, onoj iz 79. minuta kada je Mehmed Ćosić kažnjen žutim kartonom, a sam Radnički indirektnom u korist domaćina.

Imao je Radnički slobodan udarac posle kog se lopta vratila na njihovu polovinu, a Ćosić je pokušao da nadmudri igrače TSC-a tako što je legao i glavom vratio loptu svom golmanu.

Na prvi pogled se činilo da je sve u redu i da se meč nastavlja, da bi sudija Srđan Jovanović odmah dunuo u pištaljku i pokazao žuti karton igraču kragujevačkog tima. Ujedno i indirektan udarac u korist TSC-a.

Mnogi su ostali u čudu na stadionu. I sam Ćosić nije mogao da veruje i pitao je zbog čega je stigla ovakva odluka kada je loptu vratio glavom, ali je činjenica da je ovakva igra nedozvoljena jer je prethodno igrao nogom.

Nije TSC iskoristio taj indirekt i došao do poravnjanja rezultata, da bi do kraja primili još jedan gol i tako ostali i bez boda posle golova Stankoviskog i Golijanina. Sada su 8. na tabeli sa 16 bodova, dok je Radnički 5. sa 17 i utakmicom više.

(Telegraf.rs)

Video: Jago objasnio zašto je šutirao poslednji šut protiv Barselone

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nenad

    19. oktobar 2024 | 08:55

    To nije dozvoljeno u fudbalu. Slično je uradio i Ivan Perišić kad je igrao za Inter. Podigao loptu nogom i glavom dodao golmanu. To pravilo bi morali znati profesionalni fudbaleri.

  • Uki

    19. oktobar 2024 | 09:29

    Današnji fudbaleri mnogo vole da komplikuju šta ga odugovlači igraj ne komplikuj

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA