Legendarni fudbaler ušao u rudnik, a onda iznenadio sve: Kada je izašao bio je neprepoznatljiv

 
S. J.
S. J.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Bivša zvezda Arsenala i napadač nemačke reprezentacije, Lukas Podolski delovao je neprepoznatljivo na fotografiji objavljenoj na Instagramu.

Tokom svoje karijere, napadač je osvojio brojne trofeje, uključujući odličja iz Bundeslige, FA kupa, Svetskog prvenstva, kao i titule u Japanu i Turskoj – pravi pečat uspešne karijere putujućeg igrača.

Ipak, sve je došlo kraju početkom oktobra, kada je u suzama rekao zbogom fudbalu u gradu u kojem je sve počelo, nakon oproštajne utakmice u nemačkom gradu Keln.

U sredu, Lukas Podolski pokazao je svojim fanovima da je i dalje aktivan, objavivši fotografiju iz rudnika u Bjelšovici u Poljskoj, uz poruku: "Bog vas blagoslovio!" i hešteg "nikad ne zaboravi odakle dolaziš."

Možda je upravo zaštitna kaciga, žute čizme i jakna zbunila fanove, jer je napadač izgledao potpuno neprepoznatljivo u odnosu na svoje dane slave.

Kao mnogi fudbaleri modernog doba, Podolski je već postavio temelje za uspešan život nakon fudbala. Rođen u Poljskoj, ovaj napadač je osnovao sopstveni lanac restorana sa kebabima, koji sada broji više od 30 lokacija – uključujući i jednu u Bonnovom aerodromu u Kelnu. Njegovo bogatstvo procenjuje se na oko 180 miliona funti.

"Odrastao sam jedući kebabe," rekao je Podolski u intervjuu za Mail Sport.

- Poznati su ovde. Pokrenuo sam ovaj posao pre šest godina i želim da postane veliki. Ne živim samo da bih trenirao, spavao i gledao Netflix. Ovih dana niko ne želi da radi. Svi sanjaju o tome da postanu zvezde društvenih mreža ili Jutjuberi. Zato se sve više pekara zatvara. Niko ne želi da ustaje rano i radi prljave poslove."

U oktobru, Podolski se emotivno oprostio od fudbala, nakon što je osvojio svet sa Nemačkom i igrao za gigante poput Arsenala i Bajern Minhena.

Na oproštajnoj utakmici u Kelnu, gde je započeo karijeru 2003. godine, emocije su bile na vrhuncu. Podolski je postigao gol za oba tima – Tim Poldi i ekipu Kelna, nakon čega je održao emotivan govor u kojem je obećao da će zauvek ostati vezan za klub.

- Završeno je na terenu, ali ćemo se sigurno ponovo videti van njega – bilo na tribinama ili na putu - rekao je Podolski pred 50.000 navijača. "Jednom navijač Kelna, uvek navijač Kelna."

- Zaista me dira to što je toliko navijača došlo da uživa u ovom posebnom večeru sa mnom. Velika je čast nositi dres sa jarcem na grudima pred punim stadionom. To je moja poslednja izjava ljubavi za ovaj poseban grad, klub sa fantastičnim navijačima, moje saigrače iz mnogih godina, i sve ljude koji su bili uz mene na mom putu.

(Telegraf.rs)

Video: Stojković pred Španiju: Isto kao u Beogradu? Može i drugačije...

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA