Partizanov put do "zelene grane": Smanjenje budžeta, igračkog kadra i broja zaposlenih

 
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 3

Sanacija nagomilanih finansijskih problema i put do "zelene grane" Partizana biće prioriteti administracije Rasima Ljajića, kako na čelu Privremenog organa na koje će biti imenovan na Skupštini zakazanoj u ponedeljak, tako i na predsedničkoj funkciji koja ga očekuje za nekoliko meseci. Smanjenje budžeta podrazumevaće smanjenje broja zaposlenih u Humskoj, ali i smanjenje ugovora preglomaznog igračkog kadra, gde su zarade pojedinih prvotimaca sve samo ne realne.

Otuda je Ljajić, kako smo već najavili, još početkom sedmice stupio na novo "radno mesto" i svakoga dana je na stadionu u Humskoj. Analizira postojeće stanje i obavlja razgovore u različitim sektorima kluba kako bi u potpunosti stekao uvid u trenutnu situaciju, A, ona je daleko od pozitivne.

Jasno je da će broj ljudi u Radnoj zajednici morati da se smanji, ali je najveći udar na kasu crno-belih zapravo prouzrokovan nagomilavanjem igračkog kadra u prethodna tri prelazna roka, u kojima je angažovano, računajući i pozajmice Denila Kastilja i Mihajla Ilića, neverovatnih 29 fudbalera?! U prošloj sezoni 17, u tekućoj 12 novajlija, što se ne pamti...

Brojke od kojih boli glava. tim pre što je za njih nekolicinu plaćeno i visoko obeštećenje, a o platama da i ne govorimo. Pojedinci. bez ikakvog doprinosa na terenu, zarađuju na mesečnom nivou koliko bi, u realnim okolnostima, a shodno kvalitetu, zarađivali godišnje u nekoj drugoj zemlji ili ligi.

Zasto će sportski sektor na čelu sa Ivicom Ilievim, a u saradnji sa trenerom Savom Miloševićem, u narednim mesecima uraditi detaljnu analizu kadra, igračku ali i finansijsku i shodno tome, krenuti u reformisanje koje bi trebalo da olakša funkcionisanje celog kluba.

Konkretniji potezi će verovatno biti vidljivi već na zimu, a do tada valja preživeti i takmičenje, ali i monitoring za UEFA licencu, koji kuca na vrata. A, u budućnosti klub iz Humske će gledati da se vrati starom oprobanom sistemu, omladinskoj školi koja će takođe biti u potpunosti reformisana i principu na tržištu: kupi jeftino, sa potencijalnom i prodaj skupo, koji je decenijama unazad održavao crno-bele i u najtežim vremenima.

(Telegraf.rs)

Video: Milošević zadovoljan posle pobede: "Mislio sam da će biti teže..."

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆⚽⚽⚽

    17. oktobar 2024 | 12:26

    Санација је веома једноставна у њиховом случају...чак имам три решења...1 гашење, као најбржи излазак из кризе...или 2 иступање из лиге у нижи ранг, веома прихватљиво решење...или 3 да траже донацију из матичне државе одакле их прекомандовали у Србију. Мала помоћ пријатеља не морате се захваљивати...

  • Rola

    17. oktobar 2024 | 12:31

    Put jugoslovenskih partizana je 442 kilometara do Zagreba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA