Fudbaler Čukaričkog na listi 60 najvećih talenata sveta

 
M. M.
M. M.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Napadač Čukaričkog Mihajlo Cvetković našao se među 60 najvećih talenata u svetu fudbala, na godišnjoj listi koju tradicionalno objavljuje "Gardijan".

Cvetković je za prvi tim Čukaričkog debitovao u septembru 2023. sa 16 godina, u remiju protiv Železničara u Pančevu (2:2), tada je upisao i superligaški prvenac. Odigrao je za Brđane već 41 meč, postigao je šest golova.

Ove sezone odigrao je svih 11 utakmica za belo-crne i, bez sumnje, je jedan od najvećih talenata srpskog fudbala.

Uostalom, ovako ga je "Gardijan" opisao.

- Svestrani napadač koji najbolje funkcioniše bilo kao drugi napadač ili kao napadač iz drugog plana, Cvetković je jedan od onih igrača koji Vam odmah skrenu pažnju na sebe. Sa četiri gola i asistencijom u pet mečeva, bio je jedan od najboljih igrača na kadetskom Evropskom prvenstvu ovog leta kad je Srbija izborila polufinale, a uveliko sabira seniorske nastupe za svoj tim. Opisan kao ekstremni talenat od strane tehničkog direktora Čukaričkog Gorana Grkinića, Cvetković je povezivan sa Laminom Jamalom u svojoj zemlji, a on se lično rado seća prošlogodišnje utakmice protiv kadeta Španije, koja je završena nerešenih ishodom (1:1). Cvetković je tada rekao: "Jamal mi je prišao i rekao odličan si brate. Samo da si Španac, nas dvojica bismo bili najbolji napadački tandem u Evropi“.

Od srpskih igrača na "Gardijanovoj" listi je još i prvotimac Crvene zvezde Andrija Maksimović, dok su iz regiona među 60 najvećih talenata Hrvati Bruno Durdov i Luka Vušković.

(Telegraf.rs)

Video: Nilikina otkrio koju pesmu Partizana najviše voli i to na srpskom jeziku posle pobede nad Bajernom

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA