Piksi hvalio Špance posle poraza: "Ovo je realna slika, imali smo zlatnu šansu Mitrovića, ali..."

 
S. J.
S. J.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 44

Fudbalska reprezentacija Srbije poražena je od Španije sa 3:0, u okviru četvrtog kola A divizije Lige nacija.

Opšti utisak je da su Španci bili zaista dosta bolji, a to je istakao i selektor Dragan Stojković Piksi na konferenciji za medije nakon meča.

- Ocena igre, Španija odlična, sa naše strane loša. Ali, kada vidite taj kvalitet na terenu, Španija je tim koji nema nijedan problem, od golmana do Morate, ja ne vidim nijedan problem da oni imaju. Treba biti realan, i reći da su oni druga dimenzija, i to smo videli večeras. Daleko su tehnički bolji, brzina u igri takođe, ideje, sve je ono bilo na njihovoj strani, i nisu oni slučajno šampioni Evrope - počeo je Stojković.

Otkrio je potom i odakle Joveljić u startnoj postavi...

- Ideja, što se Joveljića tiče... Jović se poažlio da ima problem, tako da nije bilo realno da počenne, iako je bio u planu... U toj varijanti, smatrao sam da jedan napadač koji može da se kreće i u odbrani i u napadu, može da pomogne timu, da Mitrović ne bude sam.

Španci su imali 30 šuteva na meču...

- To je potpuno realna slika. Mi po prvi put igramo u A diviziji, sa puno problema kadrovskih. Mnogo igrača nam je falilo, pretpostavljam da bi drugačija slika bila.

Imala je Srbija sjajnu priliku u drugom poluvremenu, ali...

- U ovakvim utakmicama, vidite da i tim koji nekada ima potpunu dominaciju, može da pogreši... Imali smo tu zlatnu šansu Mitrovića, da je došlo do gola, pitanje kako bi bilo. Nije došlo do egzekucije, a kasnije je bilo sve teže i teže. 

Kako je istakao, Španci su prava sila...

- Mislim da je, bez obzira na poraz, jedno dobro iskustvo za nas. Dobro je iz razloga što smo dali šansu nekim mlađim igračima da osete kako je igrati protiv šampiona, i to su neke stvari koje će im sigurno značiti. Imam utisak da je Španija tim, to jest, mogu da naprave dva tima podjednakog kvaliteta. Jedna moćna sila fudbalska, i treba im čestitati - podvukao je Stojković.

(Telegraf.rs)

Video: Mitrović: Očekuje nas teška utakmica protiv Švajcarske, najbitnije je da kao ekipa igramo dobro

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • King kong

    15. oktobar 2024 | 23:24

    Jeste Piksi, jesu velemajstori i igraju opasan fudbal, ali da naši igrači ne mogu da zadrže 20 sekundi loptu u nogama, i kada je prime ne znaju šta će sa njom, to je već ne znam ni kako bih nazvao... Izgledali su kao vodoinstalateri, a ne kao profesionalni fudbaleri...

  • ZZ

    15. oktobar 2024 | 23:32

    Ovaj je pijan..

  • Sram te bre bilo

    15. oktobar 2024 | 23:33

    ,,PACOVE" KAKO NE VIDIS DA MI IGRU NEMAMO.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA